Translate
HomeNieuwsDuurzame Huizenroute: bezoek deze duurzame woning

Duurzame Huizenroute: bezoek deze duurzame woning

Rotterdam
Energiebesparing
Huis in Rotterdam
20 april 2022
20 april 2022

Huiseigenaar Guido Visch uit Rotterdam vertelt op donderdag 21 april om 19:30 uur hoe hij zijn oude stadwoning grondig isoleerde en verduurzaamde. Tijdens deze thematour geeft de huiseigenaar uitleg over de isolatie, hybride warmtepomp en andere duurzame toepassingen. Inwoners uit gemeente Rotterdam zijn van harte welkom om ideeën op te doen en al hun vragen aan Guido te stellen.


Thematour: Duurzame Huizen Route

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. 

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Rotterdam, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.


Duurzame woning Guido

“Toen we onze woning in 2015 kochten, was het nagenoeg onbewoonbaar”, vertelt de huiseigenaar. De voorgevel zat vol met scheuren, de vloeren waren scheef en het dak was lek. We moesten alles aanpakken, dan is het makkelijker om meteen alles goed te doen. We isoleerden grondig en lieten een hybride warmtepomp installeren. We vinden het leuk om te laten zien wat we hebben gedaan en onze ervaringen te delen.”


Gratis inschrijven

Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Inschrijven is gratis en kan via de website van de Duurzame Huizen Route. Tevens kunt u daar het overzicht van alle thematours bekijken.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content