Translate
HomeNieuwsNieuwe isolatie-subsidie voor grote VvE’s in Pendrecht

Nieuwe isolatie-subsidie voor grote VvE’s in Pendrecht

VvE
Isoleren
Dubbelglas installeren
11 november 2021
22 november 2021

Het wordt voor grote Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) in Pendrecht nog aantrekkelijker om hun appartementen te isoleren. Met ingang van 1 november 2021 is hiervoor een nieuwe subsidie aan te vragen.

De subsidie ‘Isolatiesubsidie grote VvE’s Pendrecht’ is bedoeld voor VvE’s met minimaal 8 appartementen in Pendrecht. Deze subsidie is aan te vragen als de VvE opdracht geeft voor onderhoud aan het gebouw én minimaal één energiebesparende maatregel. Bijvoorbeeld onderhoud aan het dak in combinatie met het isoleren van het dak. Of nieuwe kozijnen met minimaal dubbel glas. Let wel op de minimale isolatiewaarden. Dat scheelt energieverbruik (en kosten), stopt de tocht in huis en zorgt voor meer comfort.

Voorwaarden

De gemeente stelt als voorwaarde dat de VvE’s de subsidie gebruiken voor het isoleren van de bodem, vloeren, spouwmuren, gevels, zolders, vlieringen, daken, beglazingen en kozijnen, en de bouwkundige werkzaamheden die daarbij nodig zijn. Er worden eisen gesteld aan isolatiewaarde en minimale oppervlakte per etagewoning. Voor een investering van € 50.000 tot € 100.00 ontvangt de VvE € 10.000. En voor een investering van € 100.000 en meer ligt er een subsidie klaar van € 20.000. De VvE kan de subsidie aanvragen via het subsidieloket van de gemeente Rotterdam. Dit kan tot en met 31 oktober 2022. Om financiering mogelijk te maken, is er naast deze subsidieregeling ook een energietransitielening voor VvE’s in Rotterdam.

Alle eisen leest u in de Subsidieregeling Isolatie subsidie grote VvE’s Pendrecht.

Minder gebruik van fossiele brandstoffen

Deze subsidieregeling is onderdeel van het uitvoeringsplan Energietransitie 2020-2022. Hiermee wil de gemeente de energietransitie versnellen. Met als doel onder meer een afname in het gebruik van fossiele brandstoffen en een daling van de CO2-uitstoot, in combinatie met het verbeteren van de werkgelegenheid in de duurzame sectoren.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content