Translate
HomeNieuwsDirecteur Publieke Gezondheid overhandigt Groene Overschiese kaart aan Huisartsenpraktijk

Directeur Publieke Gezondheid overhandigt Groene Overschiese kaart aan Huisartsenpraktijk

Uitgelicht
Groen en Water
240709-162826EF-_59A7940
10 juli 2024
| Laatste update: 10 juli 2024

Op dinsdag 9 juli biedt directeur publieke gezondheid, Yvonne van Duinhoven, een grote formaat versie van de Groene Overschiese kaart aan dokter Nathalie Ruiter van een huisartsenpraktijk in Overschie. Het doel van dit initiatief is om huisartsen te stimuleren hun patiënten preventief naar buiten te verwijzen.

De Groene Overschiese is een verzameling van plekken waar wandelen, fietsen, bewegen, ontmoeten en ontspannen in het groen centraal staan. Het netwerk achter de kaart bestaat uit actieve bewoners die als vrijwilligers of sociale ondernemers samenwerken om de kaart te realiseren. Dit project is een onderdeel van de groene en gezonde wijkaanpak van de Groenagenda.

De groene kaart

Het idee achter de kaart is dat bewegen in de natuur ziekten kan voorkomen en het welzijn vergroot. Tijdens de lockdowns hebben veel mensen ontdekt hoe belangrijk het is om buiten te zijn, vooral in groene omgevingen. De Groene Overschiese kaart, met wandel- en fietsroutes, parken, sportparcoursen en volkstuincomplexen, helpt bewoners om de groene pareltjes van Overschie beter te leren kennen en te benutten.

Activiteiten

Naast de kaartoverhandiging zijn er ook tal van activiteiten gepland om de groene gebieden van Overschie te verkennen. Zo organiseert Wmo Radar groepswandelingen en zijn er diverse evenementen zoals het Steilrandfestival en de Burendag op De Tempel.

Groenagenda

Dit vergroeningsproject maakt onderdeel uit van de Groenagenda. Vanuit dit actieprogramma werkt de gemeente samen met bewoners en bedrijven aan het toevoegen van 20 hectare groen en 40 hectare bijenlandschap aan de stad. Dit draagt bij aan een betere bescherming tegen de gevolgen van klimaatverandering en een grotere biodiversiteit met meer variatie in planten en dieren.

Voor meer informatie over de activiteiten en de Groene Overschiese kaart kunt u terecht bij Wijkgebouw De Halte, Museum Overschie en het gebiedskantoor aan de Burgemeester Baumannlaan.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud