NK Tegelwippen: wie legt de meeste geveltuinen aan?

Rotterdam
Groen en regenwater
geveltuinen
3 september 2020
17 september 2020

Rotterdam en Amsterdam zijn verwikkeld in een ludieke wedstrijd: wie legt de meeste geveltuintjes aan? De strijd loopt tot 12 september. Het wordt nog spannend, want vooralsnog loopt Rotterdam achter. Dat kan beter. Doe je mee?

Stoeptegels eruit, geveltuin erin. Dat is wat deelnemers van het NK Tegelwippen doen. Hemelvaartsdag klonk het startsein voor de groene wedstrijd tussen de twee grootste steden van het land. Het doel van de wedstrijd is om beide steden biodiverser, groener, leefbaarder en klimaatadaptief te maken. Dat kan onder andere door tegels te verwijderen en er planten voor in de plaats te zetten.


Pak je schep en schoffel

Wethouder Bert Wijbenga deed een oproep richting alle Rotterdammers: “Beste stadsgenoten, hierbij roep ik jullie op om de tegels in je geveltuin of tuin te verruilen voor planten, bloemen en/of struiken. Een groene geveltuin of tuin zorgt voor een fijnere leefomgeving.”

Een groene geveltuin is niet alleen mooi, het heeft ook nog heel veel andere voordelen: “Het zorgt ook voor verkoeling op hete dagen en voor wateropvang tijdens hevige regenbuien. Daarnaast willen we als Rotterdam natuurlijk ook graag winnen van onze concurrent: Amsterdam. Dus pak je schep en schoffel en maak je geveltuin of tuin groener.”


Aanleggen

Een geveltuin mag je zelf aanleggen, zonder toestemming van de gemeente. De organisatie achter het initiatief heeft hier een stappenplan voor gemaakt, je kunt ze eventueel ook inhuren voor de aanleg. 

Hier lees je meer over het aanleggen van geveltuinen.


Uitreiking Gouden Tegel
De uitreiking van de Gouden Tegel vindt plaats op 12 september. Dan wordt bekend of Amsterdam óf Rotterdam het NK Tegelwippen gewonnen heeft.

Meedoen? Dat kan nog! Hier lees je hoe.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar: