Translate
HomeNieuwsOnline onderzoek: waarom gebruik jij wel of geen deelfietsen en deelscooters?

Online onderzoek: waarom gebruik jij wel of geen deelfietsen en deelscooters?

Centrum
Mobiliteit
deelscooter
19 oktober 2020
19 oktober 2020

Maak jij wel eens gebruik van deelfietsen en deelscooters? En wat vind je dan van jouw rit? Of maak je juist geen gebruik van een deelfiets of deel scooter? En waarom dan niet? Wij horen graag jouw mening!

Steeds meer bewoners en bezoekers van Rotterdam maken gebruik van deelvervoer. Tegelijkertijd weten ook meer aanbieders van deelvervoer Rotterdam te vinden. Begin dit jaar voerde de gemeente een vergunningenstelsel voor aanbieders van deelfietsen en -scooters in. Om ervoor te zorgen dat het aanbod van de voertuigen meegroeit met de vraag van de reiziger, zonder dat er overlast is van niet-gebruikte of slordig geparkeerde tweewielers.

Online onderzoek
Maak jij wel eens gebruik van deelfietsen en deelscooters? Wat vind je van die rit? Welke voor- en nadelen ervaar je? Of maak je juist geen gebruik van deelfietsen en deelscooters? En waarom niet? Om verbeteringen door te voeren in ons beleid, horen we graag jouw mening. Vul daarvoor de vragenlijst in.

Dat vergunningenstelsel evalueert de gemeente eind dit jaar. De reacties op de vragenlijst zijn waardevolle input, want mede op basis hiervan bekijkt de gemeente waar er verbeteringen nodig zijn.

Deelvervoer in Rotterdam
In Rotterdam stimuleren we het gebruik van deelvervoer, want de stad groeit en het klimaat verandert. Dit vraagt om andere keuzes, en een nieuwe balans in verschillende vormen van vervoer. Zodat we de stad gezond en inclusief maken. Deelmobiliteit speelt hierin een belangrijke rol.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content