Translate
HomeNieuwsBasisschool Christophoor opent groenblauw schoolplein

Basisschool Christophoor opent groenblauw schoolplein

Rotterdam
Groen en Water
Opening groenblauw schoolplein
26 augustus 2022
| Laatste update: 26 augustus 2022

Gisteren was de officiële opening van het groenblauwe schoolplein van basisschool Christophoor aan de Schere 39 in Rotterdam Zuid. Dit heeft de school feestelijk gevierd met alle schoolkinderen en buurtbewoners. Dankzij de subsidie van de gemeente Rotterdam hebben zij hun plein klimaatvriendelijker en groener kunnen maken.


Vernieuwd plein

Rotterdamse basisschool Christophoor is gehuisvest in de multifunctionele accommodatie ‘De Wereld op Zuid‘, waar ook basisschool De Toermalijn, stichting Pameijer, de Rotterdamse Peuterschool en kinderdagopvang KSH zijn gevestigd. Zij profiteren ook van het nieuwe schoolplein. Initiatiefnemer de Christophoor heeft vorig jaar 80.000 euro subsidie ontvangen voor het realiseren, beheren en onderhouden van hun groenblauwe schoolplein.

“Het plein biedt een groene, avontuurlijke plek waar kinderen kunnen spelen en waar buitenlessen worden gegeven. Na schooltijd is het plein ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt.” – Ria Post (directeur)

Voordelen groenblauw schoolplein

Groenblauwe schoolpleinen zorgen ervoor dat schoolkinderen meer buiten zijn en meer bewegen. Dit is goed voor de concentratie en rust en zo verbeteren de leerprestaties. Bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw. Een groenblauw schoolplein zorgt ook voor een betere opvang en afvoer van regenwater. Dat betekent minder waterplassen bij school én in de wijk bij hevige regenval. Hierdoor draagt het plein bij aan de doelstelling van de gemeente om de stad groener en klimaatbestendiger te maken.


Rotterdam gaat voor groen

De subsidie werd mogelijk gemaakt vanuit de programma’s Rotterdam gaat voor groen en Rotterdams Weerwoord. In totaal hebben 18 scholen de afgelopen jaren deze subsidie voor groenblauwe schoolpleinen gekregen. De gemeente wil de subsidie voortzetten, maar hierover moet het college van burgemeester en wethouders nog een besluit nemen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud