Translate
HomeNieuwsPrinsenland en Het Lage Land aardgasvrij: aanbesteding warmteleverancier

Prinsenland en Het Lage Land aardgasvrij: aanbesteding warmteleverancier

Prinsenland / Het Lage Land
Aardgasvrije wijken
Prinsenpark en bebouwing
7 juli 2021
18 januari 2022

We werken in Rotterdam hard aan de toekomst. Een toekomst die duurzaam is en kansen biedt. De Rijksoverheid heeft besloten dat Nederland aardgasvrij moet zijn in 2050. Hierdoor verminderen we onze CO2-uitstoot en wonen we comfortabeler. Dat is goed voor iedereen. In Prinsenland en Het Lage Land is het beste alternatief voor (aard)gas stadsverwarming. Medio juli 2021 zijn we gestart met de aanbesteding voor een warmteleverancier die de warmte voor stadsverwarming in Prinsenland en Het Lage Land kan gaan leveren.

Wat is het alternatief voor (aard)gas?

De gemeente Rotterdam heeft onderzocht wat per buurt de beste vervanging is van (aard)gas. Voor de wijken Prinsenland en Het Lage Land is dat stadsverwarming. Bewoners die daarvoor kiezen hebben straks geen geiser of cv-ketel meer nodig om het water te verwarmen en koken elektrisch. Deze oplossing is voor de meeste woningen goedkoper dan een individuele oplossing zoals uw woning elektrisch verwarmen. Havensteder, Woonstad Rotterdam, gemeente Rotterdam en gemeente Capelle aan den IJssel onderzoeken nu wat de kosten zijn. De overstap naar een aardgasvrij alternatief is vrijwillig.

Een nieuwe warmteleverancier

De gemeente Rotterdam, Capelle aan den IJssel en woningcorporaties Havensteder en Woonstad kijken naar de mogelijkheden voor stadsverwarming. De eerstvolgende stap is het kiezen van een warmteleverancier. Dit gaat via een aanbesteding in verschillende fases. In de eerste fase van deze aanbesteding hadden alle warmteleveranciers de mogelijkheid om zich aan te melden als warmteleverancier voor het gebied. 2 warmteleveranciers hebben zich aangemeld: Eneco en Ennatuurlijk. Met deze warmteleveranciers gaan we in gesprek over de voorwaarden en wensen voor stadsverwarming. Zo krijgen we het beste en voordeligste aanbod voor woningeigenaren in Prinsenland-Het Lage Land om over te stappen naar stadsverwarming. De gesprekken duren tot na de zomer van 2022. Eind 2022 weten we meer over het vervolg.

Denkt u mee?

De gemeente Rotterdam werkt samen met de gemeente Capelle aan den IJssel en de woningcorporaties Havensteder en Woonstad Rotterdam aan een duurzaam alternatief voor (aard)gas. Want samen weten en kunnen we meer dan alleen. Door samenwerking kan de overstap sneller en goedkoper. De overstap naar duurzame energie gaat over u als bewoner. Om tot een aantrekkelijk aanbod te komen, willen we samen met u nadenken. We horen graag hoe u over duurzame stadsverwarming denkt en wat u belangrijk vindt. U kun zich aanmelden voor de meedenkgroep aardgasvrij Prinsenland-Het Lage Land via aardgasvrijPA@rotterdam.nl.

Wat is tot nu toe gebeurd?

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content