Translate
HomeNieuwsProef elektrische deelauto’s Kruispleingarage

Proef elektrische deelauto’s Kruispleingarage

Rotterdam
Mobiliteit
Drie deelauto;s in de parkeergarage en wethoudt Bokhove
3 september 2021
13 september 2021

In parkeergarage Schouwburgplein 2, beter bekend als de Kruispleingarage, is een nieuw experiment gestart. Tien parkeerplekken zijn vrijgemaakt voor aanbieders van deelauto’s.

De gebruikers van die deelauto’s kunnen er gratis parkeren. Bewoners en bezoekers kunnen zo dicht bij Rotterdam Centraal hun reis vervolgen, beginnen of eindigen.

Proef van een jaar

Het gaat voorlopig om een proef van een jaar. Op de parkeerplekken worden deelauto’s aangeboden van de drie aanbieders Amber, Greenwheels en Share Now. Tijdens de pilot wil de gemeente met de aanbieders inzicht krijgen in de gebruikstijden, de afgelegde afstanden en de gebruikers in het drukste gebied in Rotterdam. Uiteindelijk zullen de resultaten worden vertaald in beleid.

Meer plek voor voetgangers, fietsers en groen

De de parkeerplekken zijn in de Kruispleingarage, in plaats van op straat, dus blijft er in de openbare ruimte meer plek over voor voetgangers, fietsers en groen. In het levendige Rotterdam Central District is weinig ruimte om er ook deelauto’s kwijt te kunnen. Met tien vrije parkeerplekken in de Kruispleingarage maakt de gemeente het ook makkelijker voor de bewoners in en bezoekers van Central District om gebruik te maken van deelvervoer.

Onderdeel van Europees project

In de stad hebben veel mensen een auto, maar gebruiken ze die niet vaak. Terwijl ze wel betalen voor parkeren, onderhoud en verzekering. ‘Deelvervoer is hiervoor een oplossing’, zegt wethouder Judith Bokhove. De proef is een onderdeel van het Europees project Mobi-Mix, waarin verschillende Europese steden samenwerken om het gebruik van deelvervoer te versnellen. Dat draagt bij aan vermindering van CO2-uitstoot.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze pilot op de pagina Deelvervoer. Daar staan ook alle aanbieders van deelfietsen, deelscooters en deelauto’s. En informatie wat u kunt doen als u overlast ervaart van deelvoertuigen op straat of in de openbare ruimte.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content