Translate
HomeNieuwsProfiteer van subsidie bij aankoop elektrische kookplaat

Profiteer van subsidie bij aankoop elektrische kookplaat

Aardgasvrije wijken
Aardgasvrije wijken
kleurrijk_electrisch_koken-057306
25 augustus 2020
10 juni 2021

Rotterdammers uit wijken die in de nabije toekomst aardgasvrij worden, moeten zorgeloos kunnen overstappen op elektrisch koken. Daarvoor geeft de gemeente Rotterdam huiseigenaren in Pendrecht en delen van IJsselmonde (Heindijk, Korendijk en omgeving) subsidie bij de aankoop van een elektrisch fornuis.

Rotterdam wil in 2050 aardgasvrij zijn. De eerste wijken waar deze transitie plaatsvindt zijn Pendrecht en delen van IJsselmonde (Heindijk, Korendijk en omgeving). Als eigenaar-bewoner in deze wijk kun je nu tegen een scherper tarief een kookplaat aanschaffen bij Bruynzeel Keukens. Daarnaast verzorgen de professionals van Bruynzeel Keukens het elektrawerk, geven ze advies op maat, sluiten ze de kookplaat aan en vragen ze subsidie voor je aan bij de gemeente. Zo kunnen je gemakkelijk de overstap maken naar een duurzamere keuken.

Vanaf 1 januari 2020 kun je de subsidie (van maximaal 500 euro) aanvragen. De subsidie is alleen voor eigenaar-bewoners. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het subsidieloket van de gemeente Rotterdam.

Bewoners

Een aantal inwoners van Heindijk en Korendijk is al overgegaan op elektrisch koken. Ze waren zo enthousiast dat ze zelf samen een kookboek hebben gemaakt met recepten die allemaal op een elektrische kookplaat zijn bereid: ‘Kleurrijk koken’ heet het boek. Initiatiefnemer Frank Kreuk, zelf bewoner van Heindijk, verzamelde en kookte met buurtgenoten recepten en zijn vriendin Anuska Klaverdijk fotografeerde de maaltijden. Wethouder Bas Kurvers (Energietransitie gebouwde omgeving) leverde ook een recept aan het boek en deelde zijn favoriete recept van nasi in het boek: “Als ik tijd heb, vind ik het leuk te koken en ik ondersteun dit mooie buurtinitiatief van harte.”

Lees hier meer over Rotterdam Aardgasvrij of specifiek over de wijken Pendrecht of IJsselmonde (Heindijk, Korendijk en omgeving).

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content