Translate
HomeNieuwsRobot bezorgt boodschappen op campus

Robot bezorgt boodschappen op campus

Rotterdam
Mobiliteit
Rosie de bezorgrobot
8 december 2021
24 mei 2022

Een robot die de boodschappen doet? Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is dat nu al werkelijkheid. Hier wordt als proef een robot ingezet die de komende zes maanden boodschappen bezorgt bij medewerkers, studenten en bewoners op campus Woudestein.

Met de pilot wordt ervaring opgedaan om te leren over de interactie tussen mensen en robot. Dit geeft meer inzicht in de manier waarop bezorgrobots een rol kunnen spelen in ons dagelijks leven. Het is voor het eerst dat een proef wordt gedaan met een robot die boodschappen bezorgt.


Bijdragen aan doelstellingen

De gemeente Rotterdam doet mee met de proef. Vooral om inzicht te krijgen in de techniek en regelgeving rondom voertuigen, zoals deze robots. ‘Innovaties als bezorgrobots kunnen een rol spelen als oplossing voor de groei en geplande verdichting van Rotterdam en de klimaatopgaven’, zegt Rosemarijn de Jong, adviseur Smart Mobility bij de gemeente Rotterdam. ‘We onderzoeken welke rol dat is en hoe het kan bijdragen aan onze beleidsdoelstellingen en -maatregelen, zoals de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek die in 2025 in Rotterdam wordt ingevoerd.’


Samenwerking

De proef met de bezorgrobot is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Erasmus Universiteit Rotterdam, SPAR university en Dutch Automated Mobility.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content