Translate
HomeNieuwsRotterdam, Fairtrade Gemeente sinds 2012!

Rotterdam, Fairtrade Gemeente sinds 2012!

Rotterdam
Wat wij doen
Winkelmandje_Fairtrade_Week_2021_logo_16x9
6 mei 2021
27 mei 2021

Het is weer zover! De voorjaarseditie van de Fairtrade Week (8 t/m 16 mei). Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Samen maken we de wereld eerlijk, met gelijke kansen voor iedereen.

 

Maak ook het verschil met fairtrade

In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade producten en producenten! Want alleen samen maken we de wereld eerlijk. Kies eens wat vaker voor eerlijke producten!

Titel verlengd

Rotterdam draagt sinds 2012 de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Door haar duurzame inkoopbeleid draagt de gemeente Rotterdam al sinds 2012 de titel Fairtrade gemeente. Zo werden en worden koffie, thee en cateringcontracten (ten behoeve van gebruikers van gemeentelijke gebouwen en restaurants) afgesloten met Fairtrade leveranciers. En bij de aanbesteding van aanschaf van relatiegeschenken, natuursteen, elektronica en bedrijfskleding werden duurzame/Fairtrade condities bedongen. Dat betekent niet dat alleen de gemeente zelf fairtrade producten gebruikt, maar ook dat een groot aantal winkels en de horeca Fairtrade producten aanbieden. Veel bedrijven en organisaties gebruiken Fairtrade producten zoals koffie, thee en suiker op de werkvloer.

Eind 2020 deelde de landelijke organisatie mee dat Rotterdam deze eervolle titel weer mocht verlengen tot en met eind 2021! Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op.

Stichting Rotterdam Fairtrade die, samen met de gemeente, verantwoordelijk is voor het behoud van de titel, is hard aan het werk om Fairtrade in Rotterdam nóg groter te maken! Wil je meedoen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar rotterdamfairtrade@gmail.com.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content