Translate
HomeNieuwsRotterdam goed bezig met CO2 reductie

Rotterdam goed bezig met CO2 reductie

Rotterdam
Wat wij doen
2023-05-02-co2-certificaat
2 mei 2023
| Laatste update: 23 mei 2023
Na een door TÜV NORD Nederland onafhankelijk uitgevoerde audit heeft Rotterdam een certificaat verdiend, als eerste van de G4 gemeenten. Met het CO2-bewust certificaat is een belangrijke mijlpaal bereikt, een aanmoediging voor het vervolg en voor anderen. Onze stad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt daarom hard aan CO2-reductie. Iedereen draagt een steentje bij, zo ook de gemeente Rotterdam in haar eigen bedrijfsvoering. Door minder energie te gebruiken, het wagenpark te verschonen en duurzaam in te kopen. Duurzaam denken en handelen is belangrijk in ons werk en in ons gedrag. Zo geven we als gemeente zelf het goede voorbeeld.
Een lange adem

Rotterdam heeft zich gecommitteerd aan de landelijke klimaatdoelstellingen door de CO2 -uitstoot met 55 procent te verminderen in 2030. En uiteindelijk wil Rotterdam in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat geldt ook voor de gemeentelijke bedrijfsvoering en organisatie.

Meten is weten

Onze inspanningen monitoren we vanaf nu met de CO2-Prestatieladder. Inzicht in het eigen energieverbruik, de CO2-emissies, reductie en continue verbetering vormen de basis. De halfjaarlijkse updates van het totale energieverbruik en de CO2-footprint helpen daarbij.

Wat bereiken we met de CO2-prestatieladder?

Elke trede op de ladder is een stap verder in het reduceren van de uitstoot. De gemeente Rotterdam heeft nu trede 3 behaald. We kijken dan naar het energiegebruik binnen onze kantoorpanden en in de openbare ruimte, de uitstoot van het wagenpark en de zakelijk gereden kilometers. Vanaf niveau 4 en 5 verbreden we onze blik naar de CO2-uitstoot van onze projecten en partners zoals leveranciers. Hoe hoger op de ladder, hoe meer de activiteiten op het gebied van CO2-uitstoot zijn geborgd binnen de organisatie en in de keten of sectoren waarin de gemeente actief is.

Na een door TÜV NORD Nederland onafhankelijk uitgevoerde audit heeft Rotterdam een certificaat verdiend, als eerste van de G4 gemeenten. En de ambitie gaat verder, op naar trede 4!

In het CO2 en Energie Management Plan (EMP) staat meer informatie. Meer weten over de CO2 prestatieladder en het EMP: Energie – Duurzaam 010 onder het kopje CO-2 Prestatieladder

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud