Translate
HomeNieuwsRotterdam Offshore Wind Coalition lanceert ‘kan jij de wind aan?’

Rotterdam Offshore Wind Coalition lanceert ‘kan jij de wind aan?’

Rotterdam
Energiebesparing
ROWC_liggend_03_URL
28 oktober 2020
28 oktober 2020

De komende jaren worden er veel nieuwe windparken op zee gebouwd. Dat betekent een flinke impuls voor werkgelegenheid binnen de offshore wind sector. Om jongeren hiervoor te enthousiasmeren, is de campagne ‘kan jij de wind aan?’ gelanceerd.

Nederland maakt vaart met wind op zee. De komende jaren worden er meerdere nieuwe windparken gebouwd en in gebruik genomen. Alleen al langs de Noord-Hollandse kust worden er honderden nieuwe windturbines geplaatst.

De nieuwe windparken zijn onderdeel van het Energieakkoord. Hierin staat dat tussen 2020 en 2023 nog eens 3,5 GW aan extra energie van windparken op zee moet komen. Om de klimaatdoelstelling te halen, wil de Rijksoverheid in 2030 beschikken over een vermogen van circa 11 GW. Dat is ongeveer 40 procent van onze huidige elektriciteitsbehoefte.

Baankansen dankzij de energietransitie
Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid): 

“De energietransitie biedt veel kansen voor nieuw ondernemerschap en werkgelegenheid. Door slim samen te werken met het onderwijs en bedrijfsleven kan de Rotterdamse werkgelegenheid een flinke impuls krijgen. Er is veel kennis en geschoold personeel nodig. Zo zijn er mensen nodig voor het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, maar zeker ook voor windenergie op zee en alles wat daarbij komt kijken.”

Daarom lanceert de Rotterdam Offshore Wind Coalition de campagne ‘kan jij de wind aan’. De nieuwe campagne wijst jongeren, voornamelijk afgestudeerde MBO’ers, op alle kansen die de Offshore Sector te bieden heeft. De gemeente Rotterdam is partner van de coalitie. De website www.kanjijdewindaan.nl is sinds midden oktober live.

Rotterdam Offshore Wind Coalition
De Rotterdam Offshore Wind Coalition bestaat uit 21 bedrijven en organisaties. De deelnemende bedrijven en organisaties komen geregeld samen om ontwikkelingen en innovaties in de markt te bespreken. Ook werken ze binnen verschillende trajecten samen aan deze ontwikkelingen. De lancering van deze arbeidsmarkt campagne is daar een voorbeeld van.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content