Translate
HomeNieuwsMorgen opent de spectaculaire luchtbrug over de Coolsingel

Morgen opent de spectaculaire luchtbrug over de Coolsingel

Rotterdam
Aan de slag met uw dak
Rotterdam Rooftop Walk artist impression Birds eye
25 mei 2022
25 mei 2022

Vanaf donderdag 26 mei (Hemelvaartdag) is de Rooftop Walk te bewandelen in het centrum van Rotterdam. Dit is een wandeling op dakniveau, inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf. Tijdens de route krijgt de bezoeker meer inzicht over de duurzame mogelijkheden die daken kunnen bieden.

Deze unieke ervaring wordt verzorgd door stichting Rotterdamse Daken Dagen, in co-creatie met meerdere partijen, waaronder de gemeente Rotterdam. De afdeling Stadsontwikkeling werkt aan oplossingen voor duurzaam en efficiënt gebruik van daken. Tijdens de Rooftop Walk ziet u bijvoorbeeld hoe zonnepanelen ingezet kunnen worden voor het opwekken van schone energie, maar ook hoe een waterberging kan helpen bij het reduceren van wateroverlast in de stad. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan groene daken, welke gebruikt worden voor een betere luchtkwaliteit in de stad, maar ook zorgt voor verkoeling bij (extreme) hitte.

De Rotterdam Rooftop Walk is dagelijks geopend vanaf Hemelvaartsdag 26 mei t/m 24 juni van 10.00 tot 20.00 uur. Het evenement is alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken. Toegang kost € 3,50, kinderen gaan gratis mee. Kijk voor tickets en informatie op rooftopwalk.nl


Zelf aan de slag

Er zijn veel mogelijkheden om een dak te gebruiken. Een multifunctioneel dak is een dak waarop meerdere functies te vinden zijn. Wilt u uw dak inzetten voor een beter klimaat? Lees hier alles over de verschillende opties.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content