Translate
HomeNieuwsRotterdam Rooftop Walk: dé luchtbrug over de Coolsingel

Rotterdam Rooftop Walk: dé luchtbrug over de Coolsingel

Rotterdam
Aan de slag met uw dak
Rotterdam Rooftop Walk artist impression bridge
16 december 2021
19 mei 2022

Een maand lang mooie vergezichten: van 26 mei t/m 24 juni 2022 wandelt u door een toekomstbeeld van de stad. 

Nog niet eerder konden zoveel mensen het dak op in Rotterdam. De jaarlijkse Dakendagen zijn al vaste prik; maar volgend jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij. Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het bekende festival nu ook de Rotterdam Rooftop Walk, een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf. Het ontwerp is een samenwerking met architectenbureau MVRDV. De spectaculaire oversteek boven de
Coolsingel kun je een maand lang maken – de eerste bezoekers gaan op Hemelvaartsdag omhoog – maar uniek uitzicht is lang niet alles wat deze wandeling te bieden heeft.

Tijdens Rotterdam Rooftop Walk ervaart u hoe daken op een innovatieve wijze ingezet kunnen worden en hoe dit kan bijdragen aan een betere toekomst voor steden en stadbewoners.  Ondanks dat de wandeling op hoge hoogte is, blijft het evenement laagdrempelig om te bezoeken: volwassenen mogen voor een klein bedrag naar boven en kinderen gaan gratis mee. Meer praktische informatie volgt in het voorjaar van 2022.

Rotterdamse Dakendagen wil dit grote evenement realiseren naast het bestaande festival in juni, in samenwerking met Gemeente Rotterdam en vele andere partners. Bedrijven en non-profitorganisaties laten op de daken hun nieuwste dakinnovaties zien, onder andere op het gebied van groen, water, energie-opwekking en woon- en verblijfsruimte op daken. Ook kunstenaars en wetenschappers gaan aan de slag en laten hun beeld van de toekomst van het dak en de stad zien. Het resultaat; een grote gebeurtenis waar alle grootstedelijke uitdagingen van deze tijd voorbijkomen: van bewoners beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, tot het creëren van veilige en prettige openbare ruimte in een stad die alsmaar drukker wordt.

Het ontwerp van Rotterdam Rooftop Walk bouwt voort op een traditie van grote publiekstrekkers op hoogte, zoals ‘De Trap’ in 2016. Deze tijdelijke interventie was een ontwerp van MVRDV in het kader van ‘Rotterdam viert de stad!’, de manifestatie ter ere van 75 jaar wederopbouw na het bombardement op Rotterdam. Maar ook verder terug, tot de kabelbaan van C70 en de bouw van de Euromast voor de Floriade in 1960.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content