Translate
HomeNieuwsRotterdams Duurzaamheidskompas vernieuwd

Rotterdams Duurzaamheidskompas vernieuwd

Rotterdam
Wat wij doen
depot
10 december 2020
10 december 2020

Een groene en gezonde stad met schone lucht. Dat is waar we ons als gemeente op richten. De duurzame ambities en doelen om dat te bereiken, zijn opgenomen en geactualiseerd in het Rotterdams Duurzaamheidskompas.

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan rap. Daarnaast hebben maatschappelijke ontwikkelingen ook hun invloed op de keuzes die de gemeente en andere partijen maken op het gebied van duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld de situatie rondom COVID-19.

Daarom heeft de gemeente het Duurzaamheidskompas geactualiseerd. In dit kompas beschrijft de gemeente de (gevolgen van deze) ontwikkelingen. Het kompas geeft ook een beeld van de duurzaamheidsopgave én laat zien welke doelen al zijn behaald, en welke we nog gaan halen.

Het Rotterdams Duurzaamheidskompas is hier online te lezen.


Uitgroeien tot een duurzame hotspot

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) over het Duurzaamheidskompas: “De coronacrisis is een harde tegenwind voor de economie en samenleving. Dat heeft effect op de uitvoering en planning van sommige duurzaamheidsprojecten. Toch blijft onze duurzame koers fier overeind. We willen als stad uitgroeien tot een duurzame hotspot met een voorlopersrol op het gebied van duurzaamheid.”

De ambities in het kompas zijn verdeeld over verschillende thema’s. Zoals de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie. Tegelijkertijd wil de gemeente een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving voor alle Rotterdammers ontwikkelen. Dat, en meer, is opgenomen in het kompas.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content