Translate
HomeNieuwsRotterdamse Transitievisie Warmte

Rotterdamse Transitievisie Warmte

Rotterdam
Aardgasvrije wijken
Voorpagina_Transitievisie Warmte
18 juni 2021
27 januari 2022

In de Rotterdamse Transitievisie Warmte staat welke wijken binnen tien jaar zouden kunnen overstappen op duurzame bronnen voor warmte en energie. En hoe we dat als gemeente willen aanpakken. Het is een advies aan het volgende college van burgemeester en wethouders. 

Nederland heeft beloofd om de komende jaren de CO2-uitstoot sterk verminderen, onder andere in het Akkoord van Parijs. Daar hoort bij dat we overgaan op duurzame energiebronnen voor verwarming en koken. En Rotterdam kijkt breder: als de straten dan toch open moeten, bijvoorbeeld voor een warmtenet, dan zorgen we ook gelijk voor onderhoud aan rioleringen, lossen we verzakkingen op en verbeteren we parkeerplaatsen. 

Welke oplossing en wanneer?

Bij de Rotterdamse Transitievisie Warmte horen twee interactieve kaarten. Op de WAT-kaart is te zien welke alternatieven voor aardgas het meest haalbaar zijn in welke wijken. En op de WANNEER-kaart staat wanneer welke wijken overgaan op duurzame energiebronnen. Maar die planning staat nog niet vast. We beginnen alleen als de overstap naar schone energie haalbaar en betaalbaar kan. Het volgende college van burgemeester en wethouders zal hierover besluiten, in 2022 of later.

Lees hier de Rotterdamse Transitievisie Warmte.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content