Translate
HomeNieuwsSamen op weg naar een slimme en schone stadslogistiek

Samen op weg naar een slimme en schone stadslogistiek

Rotterdam
Mobiliteit
Rotterdam, Netherlands - April 29, 2019 : Het Dam Paviljoen in Parkhaven surrounded by roads aerial view
2 juni 2021
2 juni 2021

Ondernemers die stappen willen zetten op weg naar slimme en schone stadslogistiek kunnen zich nu aanmelden voor het vernieuwde Ecostars-programma van de gemeente Rotterdam. Het gratis programma biedt kansen voor ondernemers en zzp’ers in (de regio) Rotterdam die zich willen klaarmaken voor invoering van de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek die Rotterdam in 2025 invoert.

Advies op maat

Deelnemers aan het programma krijgen gratis advies op maat van logistiek makelaars. Zij kijken samen naar een goed moment om over te stappen op schoon vervoer en geven meer informatie over elektrisch rijden en wat daarbij komt kijken. Op basis van de stappen die het bedrijf zet, krijgt de deelnemer een Ecostars-waardering toegekend.

Naast het rijden met uitstootvrije voertuigen wordt ook de inzet van slimme, logistieke oplossingen gewaardeerd, zoals efficiënt laden en het maken van minder kilometers. Ook kunnen deelnemers (online) bijeenkomsten bezoeken en sluiten zij zich aan bij de community Logistiek 010. Hét netwerk voor ondernemers in de logistieke sector die kennis willen opdoen en delen over slimme en schone logistiek in Rotterdam. Samen zijn we op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul uitstoot en nul opstoppingen.

Hoe werkt het?

Om ondernemers nog beter te kunnen informeren over en ondersteunen bij de overstap naar schone en efficiënte logistiek maken we onderscheid tussen vervoer in de stad en rond de stad.

  • Ecostars City richt zich op ondernemers die regelmatig in de binnenstad van Rotterdam rijden.
  • Ecostars Road richt zich op ondernemers die regelmatig op de wegen rondom Rotterdam rijden.

Het nieuwe waarderingssysteem is hierop aangepast (zie afbeelding). Rijden met brandstof aangedreven voertuigen in de stad is niet meer in de waardering meegenomen. En voor de brandstof aangedreven voertuigen die buiten de stad rijden is de waardering aangescherpt.

 Ecostars_tabel_


Interesse?

Ben je een zzp’er of ondernemer in de regio Rotterdam en wil je overstappen op duurzamer of elektrisch vervoer? Dan kun je je aansluiten bij Ecostars. Alle informatie over Ecostars City & Road én hoe je aan kunt sluiten, lees je hier.

ZES-zone

Op 1 januari 2025 wordt in Rotterdam de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek van kracht. Binnen deze zone moet de logistiek zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd, met alleen uitstootvrije voertuigen. Vanaf dat moment moeten in Rotterdam alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de Zero Emissie Zone Stadslogistiek (ZES-zone) uitstootvrij zijn. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 nog een overgangsregeling. Kijk op de website van Logistiek 010 voor meer informatie over de ZES-zone.

Logistiek 010

Logistiek 010 is de community voor efficiënte en schone stadslogistiek in Rotterdam. Bedrijven die goederen vervoeren of laten vervoeren, overheden en kennisinstituten bundelen hun krachten en kennis als partners in Logistiek 010. Het gezamenlijke doel is de luchtkwaliteit te verbeteren, een bereikbare binnenstad en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarmee dragen we bij aan een aantrekkelijke, schone en gezonde stad voor iedereen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content