Translate
HomeNieuwsSamen zonnedaken realiseren in Delfshaven

Samen zonnedaken realiseren in Delfshaven

Rotterdam
Zonne-energie
DEC Wijkfonds infografic Duurzaam010
7 februari 2022
7 februari 2022

Met buurtinitiatief Delfshaven Energie Coöperatie realiseren bewoners zelf zonnepanelen op de daken van twee basisscholen. In Delfshaven vinden ze dat duurzame energie voor iedereen bereikbaar moet zijn. Delfshaven Energie Coöperatie (DEC) wil op de daken van de Dakparkschool en OBS de Boog in Schiemond ruim 800 zonnepanelen neerleggen.

Het initiatief is voor en door bewoners, en de winst van de duurzame elektriciteit blijft in de wijk.

Bekijk hier de film van Delfshaven Energie Coöperatie

De zonnepanelen komen niet op het eigen dak van bewoners te liggen, maar op grote collectieve zonnedaken in de wijk. Samen vormen alle deelnemers een bewonersbedrijf (de energiecoöperatie). De opbrengsten van de verkoop van duurzame energie gaan naar de leden en naar een wijkfonds. Met dat wijkfonds investeren bewoners samen in een duurzame wijk.

Deelname is mogelijk voor mensen met grote en kleine beurs. Deelnemers met een kleine beurs krijgen ieder jaar 25 euro van de zonne-opbrengst, deelnemers die (spaar)geld investeren krijgen jaarlijks 2,5% rendement. De looptijd is 15 jaar. Bovendien gaat per deelnemer eenzelfde bedrag naar het duurzame wijkfonds. Ieder jaar beslissen deelnemers samen wat er met het wijkfonds gebeurt.

De daken van de Dakparkschool in Bospolder en OBS De Boog in Schiemond zijn de eerste twee projecten van Delfshaven Energie Coöperatie. Deze daken zijn slechts het begin, want in 2022 gaan ze ook aan de slag met een dak in Middelland-Het Nieuwe Westen: OBS De Vierambacht.

Op de website www.delfshavenenergiecooperatie.nl/doe-mee vindt u meer informatie, contactmogelijkheid en natuurlijk een aanmeldformulier.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content