Translate
HomeNieuwsSEEH-subsidie voor verduurzaming tijdelijk verhoogd

SEEH-subsidie voor verduurzaming tijdelijk verhoogd

Rotterdam
Isoleren
SEEH-subsidie voor verduurzaming tijdelijk verhoogd_header
27 mei 2020
21 september 2020

Particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) krijgen in deze onzekere tijden een extra ruime tegemoetkoming van minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken): ze verhoogt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Als je SEEH-subsidie aanvraagt, kan je tijdelijk tot 10 procent meer subsidiebijdrage aanvragen. Dat betekent dat je in totaal tot 30 procent van je duurzame investeringskosten vergoed kan krijgen vanuit de SEEH. De minister wil hiermee woningeigenaren in deze lastige Coronatijd extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

De subsidie geldt voor grote maatregelen zoals het laten plaatsen van HR++ glas of het aanbrengen van vloer-, dak- of (buiten)muurisolatie. Ook kun je subsidie krijgen voor maatwerkadvies of specifieke kleinere maatregelen, zoals een isolerende voordeur. Bekijk dit filmpje om te zien hoe de subsidie werkt.

 

SEEH voor particuliere woningeigenaren:

Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. Kijk op de website van de RVO voor meer informatie.

 
SEEH voor VvE’s:

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Kijk op de website van de RVO voor meer informatie.

De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl/seeh. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging is het belangrijk dat aanvragen uiterlijk 31 december 2020 worden ingediend.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content