Translate
HomeNieuwsSteeds meer genieten van de Rotterdamse rivieren

Steeds meer genieten van de Rotterdamse rivieren

Rotterdam
Groen en Water
rivieroevers
15 maart 2022
7 april 2022

Fietsen langs de Nieuwe Maas, kanoën op de Rotte of gewoon op een bankje zitten en naar het water kijken: Rotterdam geniet steeds meer van haar rivieren. Afgelopen jaren heeft de gemeente zich ingezet om van veel plekken langs de rivieren fijne verblijfsplekken te maken. Vandaag is de eindrapportage van het programma Rivieroevers gepubliceerd, met daarin een overzicht van alle projecten op en aan de Rotterdamse rivieren.


Groen en toekomstbestendig

De gemeente Rotterdam werkte vanuit het programma Rivieroevers onder meer aan groenere oevers, meer en betere routes voor voetgangers en fietsers en toekomstbestendige rivieren zoals bij de herinrichting (of metamorfose) van het Eiland van Brienenoord, meer ruimte en groen voor fietsers en voetgangers langs de Crooswijksebocht en een vispassage in de Leuvekolk. Dat deed de gemeente niet alleen, maar samen met andere organisaties en met ondernemende Rotterdammers die de rivieren een warm hart toedragen.


Nieuwe projecten

Vijf van de projecten uit het programma zijn inmiddels afgerond, en in 2022 worden nog eens vijf projecten opgeleverd. Maar er is nog veel meer moois te bereiken. Zo staan er de komende jaren bijvoorbeeld drie grote projecten op stapel aan de Nieuwe Maas: Park Rijnhaven, het Nelson Mandelapark en Feyenoord City. Het einde van deze collegeperiode betekent dus niet het einde van het werk aan de Rotterdamse rivieren. Integendeel: we zijn nog maar net begonnen.

Eindrapportage Rivieroevers

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content