Translate
HomeNieuwsUw eigen natuurtuin? STEK helpt u op weg!

Uw eigen natuurtuin? STEK helpt u op weg!

Rotterdam
Groen en regenwater
bloemetje STEK
30 augustus 2021
3 september 2021

Altijd al een tuin met veel groen en een rijk dierenleven willen hebben? STEK de stadstuinwinkel helpt u daarbij met schetssessies, een workshop en een doe-het-zelf-pakket.


Schetssessies

Op 8, 15 en 22 september tussen 13 – 15.30 uur zijn op een locatie in Rotterdam gratis schetssessies met een tuinontwerper van STEK. In een half uurtje tijd maakt de tuinontwerper met u een plan om uw tuin om te toveren tot een groene oase.

In de sessie bespreekt de ontwerper – al schetsend – de huidige omstandigheden en ook uw wensen voor de tuin. Hoe zit de tuin in elkaar? En wat wilt u in de tuin kunnen doen en beleven? De ontwerper geeft u tips hoe u de natuur in uw tuin beter kunt uitnodigen en welke planten passend zijn.

U meldt zich aan voor zo’n sessie door te mailen naar natuurtuin@stekrotterdam.nl.
Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij.


Online workshop ‘Meer biodiversiteit in je tuin’

Tijdens deze workshop leert u over het ecosysteem in de stad en over de manier waarop u uw (gevel)tuin, balkon of dakterras beter geschikt kunt maken voor meer verschillende dieren en planten. Tijdens de workshop past u de kennis direct toe op uw eigen buitenruimte en maakt u een stappenplan om van uw eigen tuin een aantrekkelijk paradijs te maken voor vlinders, bijen, hommels, kikkers, salamanders, egels en vogels.

De workshop is vanaf 29 september (gratis) te bekijken op een nieuwe website: www.stekdenatuurtuin.nl.
Dit kan op elk gewenst moment.


Doe-het-zelf-pakket

Vanaf 8 september zijn de STEK Natuurtuin-pakketten verkrijgbaar bij de stadstuinwinkel. Dus wilt u een natuurtuin en gaat u graag lekker zelf aan de slag? Koop dan een pakket bij STEK. Er zijn pakketten voor tuinen in de zon, halfzon en schaduw. Een pakket bestaat uit zes biologische planten en informatie over hoe u uw tuin omtovert tot een paradijs voor flora en fauna. Verder bevat het pakket een insectenhuisje, een tuinschep en verschillende biologische zaden en bollen. En een kwartetspel, met tips om u te inspireren een eigen natuurtuin te creëren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: €17,50. Ook hier geldt: op = op.


Mede mogelijk gemaakt

De gemeente vindt het belangrijk dat het groen en de biodiversiteit in de stad toeneemt. Biodiversiteit betekent veel verschillende soorten planten en dieren. Daarom maakt het gemeentelijke programma Rotterdam gaat voor groen deze activiteiten van STEK mogelijk.

Voor aanmelding en meer informatie mail naar natuurtuin@stekrotterdam.nl.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content