Translate
HomeNieuwsSubsidie Klimaatadaptatie is met een jaar verlengd!

Subsidie Klimaatadaptatie is met een jaar verlengd!

Rotterdam
Groen en Water
Moestuin-op-het-dak2
5 januari 2022
5 januari 2022

Heeft u al plannen om uw tuin te vergroenen in 2022 of om regenwater op te vangen? Ook dit jaar is het mogelijk om een subsidie aan te vragen om deze plannen te realiseren. De subsidie Klimaatadaptatie loopt tot 31 december 2022.

Het klimaat verandert en dat raakt ons allemaal, vooral in de steden neemt de kans op overlast en schade door extreem weer toe. Hevige regenbuien zorgen ervoor dat het regenwater niet snel genoeg in de bodem wegzakt en extreme hitte heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen! Hoe meer regenwater bij hevige buien wordt opgevangen, hoe minder wateroverlast en waterschade aan gebouwen.

Daarnaast raakt het riool minder snel overbelast bij een hoosbui. En ‘groen’ neemt ook goed water op en houdt het minder warmte vast bij heet zomers weer. De inzet van bewoners is daarbij onmisbaar, want ongeveer 60 procent van de stad is immers privaat terrein. Vorig jaar heeft de subsidie 7.000 m2 meer groen opgeleverd en we hopen dat daar voor 2022 nog veel meer groen bij komt voor onze stad.


Subsidie Klimaatadaptatie

Wilt u een bijdrage leveren aan het klimaatbestendig maken van Rotterdam? En kunt u daar financiële steun bij gebruiken? Bekijk alle voorwaarden op de pagina’s subsidie Klimaatadaptatie tot € 1.500 en subsidie Klimaatadaptatie vanaf € 1.500 en dien uw aanvraag in.

Meer informatie

Vragen over deze subsidieregeling? Neem contact op met het Duurzaamheidsloket of telefonisch via 14010.

De subsidieregeling Klimaatadaptatie is een onderdeel van het Rotterdams WeerWoord in samenwerking met het actieprogramma “Rotterdam gaat voor groen” en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content