Translate
HomeNieuwsWat kan ik doenSubsidieregeling voor watertappunten op scholen

Subsidieregeling voor watertappunten op scholen

Rotterdam
Groen en regenwater
202006_water0T2A6057_IrisvandenBroek-950x508-2
10 november 2020
10 november 2020

Water uit watertappunten is goedkoop, lekker en gezond. Bovendien gaat het drinken van water van de tap het gebruik van plastic wegwerpflesjes tegen, dus het is ook duurzaam! Om het drinken van kraanwater te stimuleren, kunnen scholen subsidies aanvragen voor het plaatsen van watertappunten. Dat kan nog tot het einde van deze week.

Van spelen en sporten krijg je dorst. Wat is er dan lekkerder dan kraanwater, zo vers uit de tap. Om het drinken van kraanwater te stimuleren, zijn er subsidieregelingen in het leven geroepen om buiten- en binnenwatertappunten op openbare plekken zoals scholen te plaatsen. Doordat de watertappunten worden geplaatst op openbare plekken, kunnen kinderen uit de hele buurt er gebruik van maken. Openbare watertappunten dragen ook nog eens bij aan een klimaatbestendiger Rotterdam. Want tijdens de warme zomerdagen kan iedereen water pakken.

Rijkssubsidie watertappunten

Met de Subsidieregeling watertappunten van Gezonde School kunnen scholen een tegemoetkoming aanvragen voor het plaatsen van watertappunten. De rijkssubsidie vergoed 75 procent van de kosten voor de aanleg, aanschaf en het onderhoud van één buitenwatertappunt dan wel een of twee binnenwatertappunten. Scholen kunnen de subsidie aanvragen via de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten van Gezonde School.

De subsidieregeling is bedoeld voor scholen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ook scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen de subsidie aanvragen.

Aanvullende Rotterdamse subsidie voor watertappunten

Het is voor scholen ook mogelijk om als aanvulling op de rijkssubsidie een subsidie aan te vragen bij de gemeente Rotterdam. De gemeente heeft hiervoor de Subsidieregeling watertappunten scholen Rotterdam 2021 in het leven geroepen. Via deze regeling, die per 1 december 2020 ingaat, kan een school in aanmerking komen voor een aanvullende subsidie voor de resterende 25 procent van de kosten van de tappunten.

Rotterdam steunt dit in het kader van Gezond010: het Akkoord en Lekker Fit!. De gemeente behandelt en verstrekt de subsidie op volgorde van aanvragen, tot het subsidieplafond is bereikt. De gemeente Rotterdam werkt samen met waterbedrijven Evides en Dunea.

Belangrijk

Rotterdamse scholen komen uitsluitend in aanmerking voor de aanvullende subsidie als zij rijkssubsidie hebben toegekend gekregen via de tweede ronde van de rijkssubsidieregeling watertappunten 2020-2021 van de Gezonde School. Het is daarom belangrijk dat uw school tijdig rijkssubsidie aanvraagt bij Gezonde School.

Raadpleeg voor de voorwaarden en meer informatie over de landelijke subsidieregeling de website van Gezonde School.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content