Translate
HomeNieuwsSubsidieronde 4 van het SES-programma is geopend!

Subsidieronde 4 van het SES-programma is geopend!

Rotterdam
Wat wij doen
STA330-ont-v1-1024x576-compilatiebeelden-D010
24 maart 2022
31 maart 2022

Van 22 maart tot en met 3 juni 2022 kunnen bedrijven met slimme, duurzame oplossingen zich inschrijven voor de vierde subsidieronde van het programma Smart Energy Systems (SES). Zij kunnen tot maximaal € 100.000 aanvragen om hun innovatieve energie-oplossingen snel commercieel toepasbaar te maken. Meer informatie over het SES-programma en de subsidieregeling is te lezen via www.ondernemen010.nl/smart-energy-systems

Inmiddels ontvangen 19 innovatieprojecten een subsidie voor uiteenlopende projecten op het gebied van duurzame energie. Van sociaal participatieve innovatie door energiecoöperatieven tot bedrijven die de samenwerking opzoeken om tot betere en haalbare, duurzame energieoplossingen te komen. De innovaties worden in verschillende delen van Rotterdam uitgerold, zoals in Delfshaven, Schiebroek, bij bedrijventerreinen en rondom het Schouwburgplein. Daarnaast worden er in de haven projecten en haalbaarheidsstudies uitgevoerd die moeten resulteren in miljoeneninvesteringen. Op het gebied van opslag en waterstof, maar ook als het gaat om schone en circulaire verwerking van havenslib.

Zij maken al gebruik van de SES-regeling

Uit eerdere subsidierondes kwamen experimenten van Wattlab en Skoon voort, met kleine windmolens op kades voor lokale energievraag en de elektrificatie van havenkranen. Voor Rotterdamse organisaties, zoals woningcorporaties, ontstonden door de samenwerking met een deelnemende partij van SES nieuwe vormen van duurzame opwek. Een win-winsituatie uit verschillende hoeken! De komende maanden worden de eerste ontwikkelingen van een aantal innovaties zichtbaar, zoals van Flower Turbines (wind), Next Level (zonPV), Jules Dock (riothermie), en S4 Energie (elektrificatie havenkranen).
Kijk hier welke initiatieven gebruik maken van de SES-regeling. 

Innovatieve ondernemers

Met de SES-subsidie ondersteunt de gemeente Rotterdam bedrijven met een haalbaarheidsonderzoek, experimentele ontwikkeling of pilot van hun energie-innovatie tot maximaal € 100.000. Innovaties die zorgen voor maatschappelijke impact, een sterke relatie met Rotterdam hebben, schaalbaar én financieel doordacht zijn, maken de meeste kans op financiële ondersteuning. Aanvragen kunnen gericht zijn op de doorontwikkeling van een innovatie en businesscase voor de toepassing en opschaling van energie-innovatie in Rotterdam, én op de groei van Rotterdamse ondernemingen en het aantrekken van kapitaal hiervoor.

De innovatieve stad Rotterdam

Rotterdam legt de lat hoog en wil vooroplopen! Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit van onze de termijnstrategie. Met het Smart Energy Systems- programma zorgen de gemeente ervoor dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijft Rotterdam zich ontwikkelen als innovatieve stad en regio. Met Smart Energy Systems krijgen de geselecteerde bedrijven, naast subsidie, toegang tot een netwerk van partners en kennis.

Subsidie aanvragen

Lees meer over wat er in dit programma onder een smart energie innovatie wordt verstaan. Bekijk of uw initiatief in aanmerking komt, en welke stappen u moet doorlopen.

Dien een subsidieaanvraag in via de subsidiepagina 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content