Translate
HomeNieuwsRotterdam krijgt er een mooi park bij aan het water

Rotterdam krijgt er een mooi park bij aan het water

Rotterdam
Groen en regenwater
27 oktober 2021
2 november 2021

Picknicken in het gras. Luieren in de schaduw van een boom. Genieten van de schittering van de zon op de Coolhaven. Volgend jaar kan het allemaal in het Tuschinskipark aan de Coolhaven!

Het asfalt en de tramrails van de G.J. de Jongweg maken plaats voor een klinkerweg met fietspad, omgeven door een zee van groen. Het Tuschinskipark beslaat 12.000 vierkante meter. Dat zijn 46 tennisbanen. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo heeft het park straks ongeveer 125 nieuwe bomen. Door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend.


Met je voeten in het water

De kade wordt opnieuw vormgegeven. Daardoor wordt het ook langs de waterkant aantrekkelijker voor bezoekers.  Het verschil tussen de hoogte van de kade en het waterpeil van de Coolhaven is klein: je kunt bijna met je voeten in het water bungelen. De werkzaamheden zijn driekwart jaar geleden maand begonnen. Voor het einde van het jaar begint de gemeente met de aanleg van het groen. In de loop van 2022 is het park klaar.  


Rotterdam gaat voor groen

Rotterdam vindt groen in de stad belangrijk. Daarom realiseert de gemeente – samen met onder meer bewoners en bedrijven – 20 hectare extra groen voor 2022. En de komende jaren komen er zeven grote groene plekken bij. Ook wel de ‘zeven stadsprojecten’ genoemd.

Groen is belangrijk voor het welzijn van de Rotterdammers.  Bovendien zorgt groen voor verkoeling in de zomer en voor betere wateropvang bij stortbuien. Ook zorgt het voor meer variatie in plant en dier.


Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden in het park.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content