Translate
HomeNieuwsTwee gymzalen met zonnedaken: doe mee met Alex Energie!

Twee gymzalen met zonnedaken: doe mee met Alex Energie!

Rotterdam
Zonne-energie
Foto Alex Energie-D010
28 juni 2022
| Laatste update: 29 juni 2022

In samenwerking met gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Energie van Rotterdam gaat Bewonersinitiatief Alex Energie Coöperatie een lang gekoesterde wens realiseren. Binnenkort worden 330 zonnepanelen op de daken van twee de gymzalen in Prinsenland en het Lage Land geplaatst. Het gaat om de gymzalen op de Tattistraat en het Lagelandsepad. De panelen gaan voor vele jaren brandschone, groene energie produceren. Dat is goed nieuws voor de wereld, voor de wijk en misschien ook voor u.


Ik wil ook zonne-energie

Bewoners in de omgeving van deze twee gymzalen kunnen een eigen stukje van de zonnedaken bemachtigen. Het is voor iedereen beschikbaar. Als u geen eigen dak heeft of uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, dan is hiermee mogelijkheid om in uw eigen buurt zonne-energie op te wekken, via de daken van de gymzalen. Dit is mogelijk door één of meer obligaties van Alex Energie te kopen, voor € 200 per obligatie. Daarmee draagt u direct bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. En dat helpt om de opwarming van de aarde te beperken.


Rendement en Wij(k)fonds

Behalve schone energie levert uw investering ook geld op. U ontvangt over uw geïnvesteerde geld een rendement van 2,5%, 15 jaren lang. De opbrengst van de zonnedaken gaat voor een deel in het Wij(k)fonds. Uit dat fonds kunnen we samen mooie dingen voor de wijk realiseren. U beslist mee over het gebruik van het geld in het Wij(k)fonds.


Coöperatieve Energievereniging Alex Energie.

Alex Energie is een vereniging van, voor en door bewoners van Prins Alexander. Iedereen die interesse heeft in de energietransitie die ons te wachten staat, kan lid worden. De leden van Alex Energie bepalen het beleid.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud