Translate
HomeNieuwsVan oud schoolgebouw naar duurzaam wonen

Van oud schoolgebouw naar duurzaam wonen

Rotterdam
Wat wij doen
oude schoolgebouw project Skola
30 november 2021
30 november 2021

Het startschot is gegeven voor het project SKOLA. Project SKOLA is de transformatie van een oud schoolgebouw in de Zwederstraat naar tien duurzame woningen. Hoe worden deze woningen duurzaam en toekomstbestendig gemaakt? 

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) vindt het project een verrijking voor de wijk: “De voormalige school in de Bloemhofbuurt, verborgen in een binnentuin, is een mooi voorbeeld van wat er met een leegstaand pand gedaan kan worden. Daarnaast biedt het ook tien jonge koppels een mooie plek op Zuid”. Na de starthandeling hebben de kandidaat-kopers, belanghebbenden en projectpartners de handen uit de mouwen gestoken om de gemeenschappelijke tuin winterklaar maken.

Skola
Huidige interieur schoolgebouw

Ontwikkelaar met duurzame visie

Betrokken architect Geert Aarssen zegt: “Deze investering aan de voorkant is wat hoger, maar het maandelijkse energieverbruik blijft hierdoor laag hetgeen beter is voor de portemonnee en het milieu.” Bij projectontwikkelaar Bout & Bint staat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo nemen zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid tijdens de nieuwe bouwprojecten. Zo wordt SKOLA duurzaam en toekomstbestendig gemaakt door:


Karakteristieke woningen

De avontuurlijke, jonge bewoners maken de volgende stap in hun wooncarrière door bewust te kiezen voor SKOLA. Kandidaat-koper Merel Venema: “Ik vind het geweldig om in een oud karakteristiek gebouw te gaan wonen dat helemaal voldoet aan toekomstige wooneisen. We hebben zin om samen met onze buren er een mooie plek van te gaan maken.”

Ik wil meer weten over project SKOLA.

Artist impression
Artistieke indruk woonkamer

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content