Translate
HomeNieuwsVeel duurzame ideeën krijgen startbudget

Veel duurzame ideeën krijgen startbudget

Rotterdam
Wat wij doen
HEADER DUURZAME IDEEEN
6 december 2021
6 december 2021

Na een spannende tijd voor een hoop Rotterdamse initiatiefnemers is dan nu eindelijk de kogel door de kerk. Opvallend dit jaar is de grote hoeveelheid ingediende plannen met een duurzaam karakter. 49 Rotterdammers ontvangen van CityLab010 een startbudget van ruim 3 miljoen euro. Hiermee kunnen zij hun droom werkelijkheid maken. 

Wethouder Roos Vermeij: “Je struikelt in Rotterdam over de goede ideeën. Dat hebben we de afgelopen periode meer dan ooit gemerkt. De creativiteit waarmee Rotterdammers elkaar door deze tijd heen slepen is ongekend en hartverwarmend. Ook nu weer kwamen onze stadgenoten met mooie, vooruitstrevende initiatieven. Soms op het gebied van duurzaamheid, of voor een meer inclusieve stad. Om méér Rotterdammers toegang te geven tot de digitale wereld of om hen te helpen aan aan baan. Dankzij CityLab010 maken deze initiatiefnemers hun dromen waar, en helpen ze Rotterdam vooruit.”


Veel duurzame ideeën

Dit jaar zijn er veel plannen ingediend met een duurzaam karakter. “Een mooie ontwikkeling”, vindt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). “Ruim de helft van de toegekende initiatieven dragen bij aan het groener maken, gezonder maken en het duurzamer maken van Rotterdam. Het doet me goed te zien dat zoveel Rotterdammers actief bezig zijn met het vormgeven van de stad van morgen”.


Winnaars

Benieuwd naar alle plannen die een startbudget ontvangen? In het juryrapport 2021 staan alle 49 winnende initiatieven één voor één benoemd.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content