Translate
HomeNieuwsVerkeersborden in Rotterdam krijgen een tweede leven

Verkeersborden in Rotterdam krijgen een tweede leven

Rotterdam
Circulair
- WH Bonte-Duurzame_verkeersborden
3 juni 2021
3 juni 2021

De komende vier jaar komen er duurzame verkeersborden in Rotterdam; met die eis schreef de gemeente vorig jaar een aanbesteding uit. Het hergebruik van de bestaande aluminium borden blijkt de duurzaamste optie. HR Groep Streetcare heeft al heel wat borden een tweede plek gegeven.

Nadenken over duurzaamheid doen de mensen van HR Groep al jaren. “In de verduurzaming van verkeersborden is er veel mogelijk”, legt accountmanager Hans Heijmans uit. “Alleen al in Rotterdam staan er meer dan 80.00. Allemaal van aluminium. Je kunt dan overstappen op bijvoorbeeld bamboe – een duurzame grondstof – maar je veroorzaakt nog minder CO2 -uitstoot als je gebruikt wat je al hebt.”


Inzamelen, sorteren en een nieuwe signface

Hoe gaat dat ‘refurbishen’ in z’n werk? Medewerkers van de gemeente zamelen de borden in en HR Groep haalt ze op bij hun magazijn. Daarna is het een kwestie van zorgvuldig sorteren, reinigen en voorzien van een nieuwe signface. En het kan nog duurzamer: de medewerkers van HR Groep beplakten alle 8800 kenteken-parkeerborden op locatie.

Lees hier het hele verhaal.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content