Virtueel het dak op met Rotterdamse Dakendingen

Rotterdam
Groen en regenwater
Virtueel het dak op met Rotterdamse Dakendingen_header
26 mei 2020
21 september 2020

De Rotterdamse Dakendagen gaan niet door dit jaar. Om iedereen toch te laten genieten van de Rotterdamse daken wordt het alternatieve onlineprogramma Rotterdamse Dakendingen georganiseerd.

Door de coronacrisis zag het er al even naar uit dat het reguliere programma van de Rotterdamse Dakendagen niet door kon gaan. Daarom heeft de organisatie hard gewerkt aan een alternatief programma: Rotterdamse Dakendingen.

 

Virtuele verbinding

De komende periode kun je – onder meer via livestreams – genieten van optredens en evenementen in de stad. Maak een virtuele 360 graden vlucht over de stad, luister naar de kerktorenjukebox en bekijk optredens met onder meer muziek, dans en gesproken woord.

Wie fan is van architectuur kan bij 010-Rooftopics interviews bekijken met de meest innovatieve dakexperts, meebouwen aan een dakdorp in Minecraft of zich verdiepen in de tweede editie van het Dakenessay, getiteld Halfway between the gutter and the sky geschreven door Teun van den Ende (Vers Beton).

Bekijk hier het complete programma.

Meedoen

De Rotterdamse Dakendagen daagt samen met Rotterdamse podia muzikanten uit om een concert te geven vanaf hun dak. Met de Uit-je-dak-muziekprijs kunnen muzikanten die momenteel even niet kunnen optreden zich alsnog laten horen. Daarbij maken ze kans op mooie prijzen; de mooiste en meest originele dakconcerten maken kans op een optreden en de hoofdprijs van 1000 euro.

Daarnaast wil de organisatie erachter komen wat Rotterdammers allemaal op hun dak doen. Daarvoor is het programma Dakendagen Thuis: als je een dakterras hebt waar de organisatie (corona-)veilig op bezoek kan komen, kun je een artiest en de fotograaf van de Rotterdamse Dakendagen uitnodigen voor een optreden en een fotoshoot. De artiest geeft een kort optreden en de fotograaf legt dit bijzondere moment vast. Zo krijg jij een leuk optreden bij jou thuis en wij laten graag zien hoe goed de Rotterdamse Daken gebruikt worden.

Rotterdamse Dakendingen

Met alle dakenthousiastelingen, artiesten en medewerking van diverse Rotterdamse partners, is het alternatieve programma Rotterdamse Dakendingen tot stand gekomen. Zo worden de Rotterdamse daken alsnog een (virtueel) podium voor Rotterdamse artiesten en culturele instellingen zijn. Van moderne dans en freerun clinics tot spoken word en interviews met dakprofessionals. Daarnaast kijkt de organisatie of het mogelijk is om op termijn, wanneer het weer veilig is, kleine dakentours en een dakbios te organiseren.

Met de Dakendagen en het alternatieve programma Dakendingen laat Rotterdam zien dat je meer kunt met een dak dan je denkt. Het is bijvoorbeeld de ideale plek voor planten en struiken. Dat groen brengt mensen bij elkaar, verleidt om naar buiten te gaan en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Bovendien maakt groen de stad aantrekkelijker, geeft het bewoners mogelijkheden tot rust, recreatie en beweging, verhoogt het de waarde van vastgoed en helpt het tegen hittestress en wateroverlast.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar: