Translate
HomeNieuwsTelt u mee tijdens de Nationale Vleermuistuintelling op 28 en 29 mei?

Telt u mee tijdens de Nationale Vleermuistuintelling op 28 en 29 mei?

Rotterdam
Groen en regenwater
Rosse vleermuis- Nyctalus noctula
27 mei 2021
27 mei 2021

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei kunt u vleermuizen spotten tijdens de landelijke vleermuistelling. De hoeveelheid vleermuizen die te zien zijn geven een indicatie van hoe het gaat met de biodiversiteit van de stad.

Vleermuizen zijn goede indicatoren voor een duurzame, natuur inclusieve omgeving, rijk aan biodiversiteit. Vooral daar waar mensen in hun eigen omgeving genoeg ruimte laten voor natuurlijk groen, waterrijke natuur en een donkere nacht, komen veel vleermuizen voor. Dus wanneer er veel vleermuizen gespot worden is het goed nieuws!

Hoeveel vleermuizen spot u?

Wij zijn daarom heel erg benieuwd of vleermuizen ook bij u in de tuin rondvliegen. Als u ‘s avonds in de schemering nog graag in de tuin zit, kunt u de vleermuizen in de tuin ontdekken tijdens de Nationale Vleermuistuintelling!


Hoe kan ik meedoen?

Om mee te doen hoeft u eigenlijk maar één ding te doen: aanstaande vrijdag of zaterdag vanaf zonsondergang in de tuin gaan zitten en tot het donker is kijken of u in of boven u tuin vliegende vleermuizen ziet. 


Tips

Check de instructie voor het spotten van vleermuizen van de zoogdiervereniging en geef op www.tuintelling.nl door hoeveel vleermuizen u gespot heeft! Invoeren kan tot zondag 30 mei 17.00 uur.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content