Translate
HomeNieuwsWarmetruiendag: dé klimaatactie van Nederland

Warmetruiendag: dé klimaatactie van Nederland

Rotterdam
Energiebesparing
Rotterdamse pakkies
10 februari 2022
10 februari 2022

Rotterdam is volop bezig de energieverspilling te lijf te gaan en doet daarom mee met één van de grootste klimaatacties van Nederland: Warmetruiendag. Vrijdag 11 februari 2022 is het alweer 16e Warmetruiendag. Iedereen kan meedoen en zelfs in het Stadhuis gaat de thermostaat naar beneden!

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Dat is evenveel als de uitstoot van 3750 personenauto’s die 1 jaar rijden*. Doen we dat alle koude wintermaanden, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2 (ongeveer 600.000 auto’s die een jaar lang rijden)!

* Uitgangspunt is het gemiddelde in 2020 van 10.500 km/jaar per auto (CBS).


Open haard

Ook houtstokers roepen we op om mee te doen met de Warmetruiendag! Hout stoken kan heel gezellig zijn, maar is schadelijker dan u denkt. De rook van een knapperend haardvuur bevat veel schadelijke stoffen, zoals fijnstof en roet. Stook dus wat vaker niet en trek een warme trui aan! Stookt u toch, doe het dan verantwoord. Kijk op www.rotterdam.nl/stoken voor tips, alternatieven en de Stookwijzer.


Win een echt Rotterdams Pakkie!

Omdat het morgen Warmetruiendag is, geven we vanaf die dag, een week lang iedere dag twee Rotterdamse warme pakkies weg! Ga naar één van onze social media kanalen, Instagram of Facebook, like het bericht over de winactie en volg @duurzaam010. Tag iemand waarmee u een pakkie wilt winnen en misschien bent u één van de gelukkige 7 winnaars! 


Duurzaam product

Het Rotterdams Pakkie** is een echt Rotterdams groene oversized hoodie en is gemaakt van gerecyclede PET flessen en katoen. Er zitten maar liefst 44 PET flessen verwerkt in één pakkie! Van de reststof worden knuffels gemaakt voor Doelknuffel, een initiatief om zo veel mogelijk kinderen die een knuffel nodig hebben er een te geven. Het Rotterdams Pakkie is dus een sociaal én een duurzaam product.

** Op 1 kg textiel (65 % RPET 35 % katoen) is 300 liter water & 300 liter chemicaliën bespaard.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content