Translate
HomeNieuwsWethouder Arno Bonte opent samen met leerlingen eerste Voedselbosje

Wethouder Arno Bonte opent samen met leerlingen eerste Voedselbosje

Rotterdam
Groen en Water
Voedselbosje
14 maart 2022
14 maart 2022

Leerlingen van de Nord Anglia International School Rotterdam hebben vrijdag 11 maart samen met Stichting Natuurstad Rotterdam en IVN Natuureducatie als één van de eerste scholen in Rotterdam een eigen Voedselbosje op hun schoolplein geplant. Ook duurzaamheidswethouder Arno Bonte hielp een handje mee en verzorgde samen met de kinderen de officiële opening. Door het Voedselbosje leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en wat de positieve werking is voor natuur, klimaat én henzelf.

Nord Anglia ISR is verheugd om als een van eerste scholen in Rotterdam het Voedselbos te lanceren. Directeur Ms Alison Lipp: “Kinderen worden beïnvloed door hun omgeving, de mensen die ze ontmoeten en de activiteiten waaraan ze deelnemen. In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit dat kinderen buiten zijn en interactie hebben met leeftijdsgenoten en met de natuur. Om zo samen in contact te komen met de grond waaruit alle dingen groeien.”


Opgroeien in een gezonde omgeving

Er zijn steeds meer scholen en BSO’s die hun buitenruimte vergroenen. “Een positieve ontwikkeling!”, aldus Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid. Het is belangrijk dat kinderen opgroeien in een groene en gezonde omgeving. Meer groen draagt bij aan meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval. Dat maakt het plein niet alleen fijner om te verblijven, maar ook goed voor de natuur. Mooi dat het eerste voedselbosje vandaag is aangelegd. Op naar de volgende in de reeks van 10!” Scholen en BSO’s die ook bij die 10 willen horen, kunnen zich nog tot 24 april 2022 aanmelden. 


Duizend voedselbosjes

Dit Rotterdamse initiatief maakt onderdeel uit van de droom van IVN om landelijk duizend Voedselbosjes aan te leggen in de periode 2020 – 2024. Hiervoor werken ze samen met landelijke, regionale en lokale partners op het gebied van natuur- en milieueducatie. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content