Translate
HomeNieuwsWethouder Zeegers ondertekent Green Deal met Businessclub Rotterdam Alexander

Wethouder Zeegers ondertekent Green Deal met Businessclub Rotterdam Alexander

Ondernemer
Wat wij doen
ROTTERDAM, 17-05-2024 - Green Businessclub Alexandrium , © Jan Kok - Boomerang Fotografie, foto/credit: Jan Kok
17 mei 2024
| Laatste update: 13 juni 2024

Tijdens een bijeenkomst van de Green Business Club Rotterdam Alexander heeft wethouder Chantal Zeegers een ‘Green Deal Smart Energy Hubs Rotterdam’ ondertekend. Dit is een belangrijke stap vanuit de ambitieverklaring van het gebied, waarin de duurzaamheidsdoelen staan voor de komende zes jaar.

Green Deal

De green deal is een document dat ondertekend is door verschillende bedrijven uit de Businessclub Rotterdam Alexander en de gemeente Rotterdam. Door het ondertekenen van de green deal zetten alle partijen zich in voor een slim lokaal energiesysteem. Dit wordt gedaan om bedrijven in het gebied in de toekomst optimaal te laten profiteren van lokale energiebronnen. De eerste concrete stap is onderzoeken of het mogelijk is om een ‘Energy Hub’ op te starten in Rotterdam Alexander.

Energy Hub

Binnen een Energy Hub delen meerdere partijen samen slim lokaal energie. Dit kan bijvoorbeeld door een energiemanagementsysteem dat de verschillende bedrijfsprocessen op elkaar afstemt. En door (gezamenlijke) investeringen in het lokale energiesysteem. Denk hierbij aan opwek van energie door zonnepanelen, energieopslag in een batterij of elektrische laadfaciliteiten voor personen- en/of vrachtauto’s.

Doordat een energy hub flexibel op te zetten is, komt er ruimte op het elektriciteitsnet voor bedrijven om te verduurzamen. Ook krijgen bedrijven hierdoor de mogelijkheid om uit te breiden of als nieuwe partij te starten. Op deze manier blijft de gemeente Rotterdam een aantrekkelijke locatie voor bedrijven.

“De gemeente wil graag leren welke mogelijkheden er zijn in gebieden waar problemen zijn met het elektriciteitsnet. We stimuleren het samen zoeken naar oplossingen, zoals een energy hub. Ik vind het geweldig om te zien dat we hier vandaag in Rotterdam Alexander een eerste start maken met de energy hub. Mooi om te zien hoe er lokaal samengewerkt wordt door allerlei verschillende partijen in de energie, zakelijke dienstverlening, vastgoed, en bankenwereld. We doen het samen, dat is de kracht van Rotterdam!” aldus wethouder Chantal Zeegers.

Foto: Jan Kok

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud