Translate
HomeNieuwsWinnaar NK Tegelwippen bekend! Gouden Tegel gaat naar…

Winnaar NK Tegelwippen bekend! Gouden Tegel gaat naar…

Rotterdam
Groen en Water
Ellen-van-Bodegom
13 oktober 2021
13 oktober 2021

Op 30 maart 2021 ging het NK Tegelwippen weer van start. Het doel was om in Nederland zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Dit initiatief is vorig jaar begonnen in Rotterdam en Amsterdam en is dit jaar door het groot succes uitgegroeid tot een nationaal kampioenschap. Na 6 maanden tuinieren zijn de resultaten binnen en staan we versteld van de enorme inzet van heel Nederland.

De Gemeente Rucphen sleept dit jaar de prestigieuze Gouden Tegel binnen met het hoogste aantal TPI: Tegels Per Inwoners. Per 1000 inwoners heeft Rucphen bijna evenveel tegels gewipt, wat wil zeggen dat er voor iedere inwoner één tegel is vervangen voor groen! De inwoners van Rucphen hebben zich dit jaar immens ingezet om hun wijken, buurten, stoepen en pleinen in bloei te zetten.


Record Gemeente Rotterdam

Vorig jaar won de gemeente Rotterdam de Gouden Tegel van Amsterdam, maar dit jaar zijn we op plaats 25 geëindigd. Dit jaar heeft Rotterdam opnieuw een record aan tegels vervangen: 119.361 tegels. Leuk feitje: dat is ruim 3 keer de grasmat van de kuip!


Winnaar de Gouden Schep

Ook de gemeente die het meeste aantal tegels heeft gewipt, valt in de prijzen en wint de Gouden Schep. In de gemeente Den Haag zijn er dit jaar meer dan 200.000 tegels gewipt. De stad krijgt er ineens een dikke 6 hectare aan groen bij. Den Haag is daarom met recht een Gouden Schep rijker.

Rotterdam feliciteert de gemeenten Rucphen en Den Haag van harte met de prachtige overwinning. Alle deelnemers hebben een geweldige inspanning geleverd om de 1,5 miljoen tegels om te wippen in groene ruimte. Het is voor ons allemaal een prachtige beloning dat ons land stukje bij beetje steeds groener wordt. 

Benieuwd naar alle resultaten van het NK Tegelwippen? Ontdek het hier. Wilt u nou gewoon lekker verder met tegels wippen? Bekijk dan deze video waarin we laten zien hoe snel en makkelijk u uw tuin een beetje groener maakt.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content