Translate
HomeNieuwsZes nieuwe klimaatdeals toegevoegd aan het Rotterdams Klimaatakkoord

Zes nieuwe klimaatdeals toegevoegd aan het Rotterdams Klimaatakkoord

Rotterdam
Wat wij doen
Rotterdam
8 oktober 2020
16 oktober 2020

Het Rotterdamse Klimaatakkoord wordt aangevuld met zes nieuwe deals. Daarmee groeit het aantal deals naar 55. De nieuwe deals gaan onder andere over het verduurzamen van veertig bedrijventerreinen.

Het Rotterdams Klimaatakkoord werd vorig jaar gesloten tussen de gemeente en meer dan honderd Rotterdamse bedrijven en maatschappelijke organisaties. De bedrijven werken samen aan vijf Rotterdamse Klimaattafels aan uiteenlopende klimaatdeals. Het overkoepelende doel van het akkoord is binnen tien jaar de uitstoot van CO2 te halveren en Rotterdam voor te bereiden op een klimaatneutrale toekomst.

Vandaag is tijdens een digitale bijeenkomst van de voorzitters van de tafels bekend geworden dat er nog zes extra klimaatdeals worden toegevoegd. Naast het verduurzamen van veertig bedrijventerreinen, gaat de gemeente ook aan de slag om negentig buurtzonnecentrales aan te leggen op grote daken en buigt de gemeente zich over duurzaam woon-werkverkeer voor werknemers van grote Rotterdamse bedrijven.

Duurzaamheidswethouder Arno Bonte is verheugd over de nieuwe klimaatdeals en blikt terug op een succesvol eerste jaar van het Rotterdams Klimaatakkoord. “In het afgelopen jaar is onder andere het plan uitgewerkt voor de grootste groene waterstoffabriek van Europa, zijn er 50.000 zonnepanelen bijgekomen en is de Rotterdamse CO2-uitstoot fors gedaald. Rotterdam is definitief de weg ingeslagen naar een groene toekomst.”

C40
De duurzame prestaties van Rotterdam blijven ook internationaal niet onopgemerkt. Het wereldwijde klimaatnetwerk C40 roemde Rotterdam vorige week nog om zijn klimaataanpak en noemde de stad een voorbeeld voor andere steden wereldwijd. Het netwerk onderwierp Rotterdam aan een strenge toets en kwam tot de conclusie dat de stad voldoet aan alle eisen uit het Klimaatakkoord van Parijs.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content