Ben jij een goede buur van de stadsnatuur? Op deze pagina vind je tips waarmee je kan bijdragen aan de natuur en de biodiversiteit in Rotterdam. Het zijn eenvoudige acties die veel resultaat kunnen opleveren. Samen gaat het ons lukken!

Biodiversiteit in Rotterdam

Waarom is biodiversiteit in onze stad eigenlijk zo belangrijk? In een biodiverse stad leven veel verschillende bomen, planten en dieren. Samen houden zij onze natuur in balans. Een gezonde balans voorkomt bijvoorbeeld wateroverlast, insectenplagen en zorgt ervoor dat het minder heet is in de zomer. Ook is deze balans belangrijk voor schoon water en het bestuiven van
gewassen, voor het verbouwen van ons voedsel. De laatste tientallen jaren neemt wereldwijd de biodiversiteit af. Ook in Rotterdam. Om onze stad leefbaar te houden moeten we in actie komen.
Samen gaat het ons lukken. Doe je mee?

Samen kunnen we Rotterdam biodiverser en leefbaarder maken. Tip van René: plant waardplanten in je tuin of op je balkon. Door waardplanten toe te voegen aan je tuin, geef je vlinders de mogelijkheid om zich voort te planten. En dat is fijn voor de biodiversiteit!

Samen kunnen we Rotterdam biodiverser en leefbaarder maken. Tip van Seher: je tuin of balkon is
veel biodiverser als je niet te veel opruimt. Losse bladeren bijvoorbeeld zijn goede plekken voor
dieren en insecten. En die zijn weer fijn voor de biodiversiteit!

Samen kunnen we Rotterdam biodiverser en leefbaarder maken. Tip van Sharida: maak samen
met je buurtgenoten een bijenburcht. De open, zanderige grond van een bijenburcht zorgt ervoor
dat diverse bijensoorten ondergronds kunnen nestelen. En dat is fijn voor de biodiversiteit!