Translate

Energiebox010

HomeSubsidies en leningenEnergiebox010

Het uitdelen van de energieboxen via evenementen en Huizen van de Wijk is afgelopen. We hebben veel Rotterdammers blij kunnen maken met een box vol met energiebesparende producten om direct energie en kosten te besparen. De energieboxen zijn nu allemaal uitgegeven en waren tussen maart en eind juli 2022 op te halen bij Huizen van de Wijk en bij evenementen Energiebox010 van het Rotterdams Milieucentrum.

Wilt u energie besparen  en kunt u daar wel wat advies en hulp bij gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op de website van gemeente Rotterdam. Onder het kopje ‘’Energiekosten’’ vindt u meer informatie. 

Energiebox010

Heeft u door de hoge energiekosten moeite met het betalen van uw energierekening? De gemeente Rotterdam wil u helpen met de gratis Energiebox010. De Energiebox010 is een doos vol producten waarmee u energie, water en geld bespaart. Zo maakt u uw huis ook direct duurzamer. De Energiebox010 is er voor 32.000 huishoudens.

Als u de producten in de energiebox op de juiste manier gebruikt, bespaart u veel op uw energierekening. De producten in de doos hebben een waarde van € 90. 

radiatorfolieRadiatorfolie
Een radiator tegen een buitenmuur verliest veel warmte. Met de radiatorfolie houdt u dit tegen. De ruimte blijft zo warmer. 

ledlampLedlampen
Een ledlamp verbruikt 80% minder stroom dan een oude halogeenlamp.

douchekopZuinige douchekop
U bespaart 25 tot 35% water en energie met deze zuinige douchekop.

stekkerdoosAan-uitstekkerdoos 
Apparaten op stand-by kosten veel stroom. Met de aan-uitstekkerdoos zet u alle apparaten in 1 keer uit.

raam

Tochtstrip raam
Met deze tochtstrip komt er geen tocht meer door de kieren bij uw raam. Zo hebt u een warmer huis en lagere energiekosten.

deurTochtstrip binnendeuren
Onder binnendeuren kan het flink tochten. Vooral tussen de gang en de woonkamer. Met deze tochtstrip blijft uw woonkamer warmer.

 

Oude spullen inleveren

Gebruikt u de Energiebox010 en wilt u oude spullen, zoals uw oude douchekop en lampen inleveren? Wellicht kunt u uw buren ermee blij maken. U kunt uw oude spullen ook inleveren bij de milieuparken van de gemeente.


Meer tips om energie te besparen

Met verschillende maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar. Gebruik deze tips en bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.


Heeft u geldzorgen
?

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Vragen en antwoorden Energiebox010

Energiebesparende producten, zoals:  

  • radiatorfolie met magneten
  • ledlampen (E14- en E27-fitting)
  • een zuinige douchekop
  • een aan-uitstekkerdoos
  • tochtstrips voor ramen
  • een tochtstrip voor onder de deur

Voor hulp bij het aanbrengen van de energiebesparende maatregelen kunt deze filmpjes bekijken met uitleg hoe de producten geïnstalleerd kunnen worden. Heeft u meer hulp nodig met energiebesparing? Kijk dan voor meer informatie op deze website. Onder het kopje ‘Energiekosten’ vindt u meer informatie. 

Gebruik deze tips of bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.

Wilt u energie besparen en kunt u wel wat advies en hulp gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op deze website. Onder het kopje ‘Energiekosten’ vindt u meer informatie. 

Per 1 september 2021 hebben lampen een nieuwe energielabel gekregen. De LED-lampen in de Energiebox010 met energielabel F, zijn nog steeds even zuinig. Ze zijn 90% zuiniger dan een gloeilamp. Op de pagina van Milieucentraal kunt u hier meer over lezen.

Die levert u gratis in bij een milieupark bij u in de buurt. Kijk op Milieupark | Rotterdam.nl

Bij veel supermarkten en bouwmarkten kunt u ook lampen en kleine apparaten met een stekker inleveren. Vaak kan dit naast het inleverpunt voor statiegeldflessen of batterijen. U kunt hem ook inleveren bij een milieupark. Kijk voor een milieupark bij u in de buurt op Milieupark | Rotterdam.nl.

Maak de doos klein en doe hem in de papiercontainer. Van droog papier en karton kan weer een nieuwe doos gemaakt worden. U kunt de doos ook hergebruiken binnen het huishouden. 

Wellicht kunt u een buurman of buurvrouw blij maken met de overgebleven spullen.

U kunt dan bellen met de WoonWijzerWinkel op telefoonnummer 010 747 01 47.

U kan daarvoor kijken bij www.rotterdam.nl/wonen-leven/energietoeslag  voor meer informatie. Bij geldzorgen kunt u langsgaan bij de Vraagwijzer bij u in de buurt of kijken op de webpagina www.rotterdam.nl/extraatje010.

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Hebt u een andere vraag? Bel dan naar 14 010 of mail naar energiebox010SO@rotterdam.nl.

Ga direct naar:
Skip to content