Translate

Energiebox010

HomeSubsidies en leningenEnergiebox010

UPDATE: Het uitdelen van de energieboxen via evenementen en Huizen van de Wijk is afgelopen. We hebben veel Rotterdammers al blij kunnen maken met een box vol met energiebesparende producten om direct energie en kosten te besparen.

Onze maatschappelijke partners, de Energiebank en WijkEnergieWerkt blijven helpen om uw energierekening omlaag te krijgen. De energiecoaches van de Energiebank Rotterdam en de energieklussers van WijkEnergieWerkt komen op afspraak bij u thuis met bespaarproducten die vergelijkbaar zijn met de producten uit de Energiebox010. De Energiebank geeft uitgebreid advies en tips en WijkEnergieWerkt helpt u thuis om de bespaarproducten te installeren. Wilt u deze hulp? Mail dan naar info@wijkenergiewerkt.nl. Kijk voor meer informatie op www.energiebankrotterdam.com. Vanwege de vakantieperiode kan het wat langer duren voordat ze bij u langskomen.

Houd de website www.duurzaam010.nl in de gaten voor toekomstige acties. Ook kunt u op deze website meer lezen over energie besparen en het verduurzamen van uw woning.

Energiebox010

Heeft u door de hoge energiekosten moeite met het betalen van uw energierekening? De gemeente Rotterdam wil u helpen met de gratis Energiebox010. De Energiebox010 is een doos vol producten waarmee u energie, water en geld bespaart. Zo maakt u uw huis ook direct duurzamer. De Energiebox010 is er voor 32.000 huishoudens.

Als u de producten in de energiebox op de juiste manier gebruikt, bespaart u veel op uw energierekening. De producten in de doos hebben een waarde van € 90. 

radiatorfolieRadiatorfolie
Een radiator tegen een buitenmuur verliest veel warmte. Met de radiatorfolie houdt u dit tegen. De ruimte blijft zo warmer. 

ledlampLedlampen
Een ledlamp verbruikt 80% minder stroom dan een oude halogeenlamp.

douchekopZuinige douchekop
U bespaart 25 tot 35% water en energie met deze zuinige douchekop.

stekkerdoosAan-uitstekkerdoos 
Apparaten op stand-by kosten veel stroom. Met de aan-uitstekkerdoos zet u alle apparaten in 1 keer uit.

raam

Tochtstrip raam
Met deze tochtstrip komt er geen tocht meer door de kieren bij uw raam. Zo hebt u een warmer huis en lagere energiekosten.

deurTochtstrip binnendeuren
Onder binnendeuren kan het flink tochten. Vooral tussen de gang en de woonkamer. Met deze tochtstrip blijft uw woonkamer warmer.

 

Oude spullen inleveren

Gebruikt u de Energiebox010 en wilt u oude spullen, zoals uw oude douchekop en lampen inleveren? Wellicht kunt u uw buren ermee blij maken. U kunt uw oude spullen ook inleveren bij de milieuparken van de gemeente.


Meer tips om energie te besparen

Met verschillende maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar. Gebruik deze tips en bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.


Heeft u geldzorgen
?

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Vragen en antwoorden Energiebox010

Energiebesparende producten, zoals:  

  • radiatorfolie met magneten
  • ledlampen (E14- en E27-fitting)
  • een zuinige douchekop
  • een aan-uitstekkerdoos
  • tochtstrips voor ramen
  • een tochtstrip voor onder de deur

Zaterdag 26 maart: Bospolder-Tussendijken, Park 1943 Grote Visserijstraat

Zaterdag 2 april: Feijnoord – Charlois, op het Afrikaanderplein

 Zaterdag 9 april: Oude Noorden, op het Noordplein

 Zaterdag 16 april: Oude Noorden, op het Noordplein

 Zaterdag 23 april: Rozenburg, op het plein bij de Stadswinkel Jan van Tooropstraat

 Woensdag 27 april: Zevenkamp, bij de TakaTuka tuin en Wollefoppengroen Arthur van Schendeldreef

 Zaterdag 14 mei: Het Nieuwe Westen/Middelland, Mathenesserplein

 Zaterdag 21 mei: Tarwewijk / Carnissebuurt, Amelandseplein

 Vrijdag 27 mei: Hoek van Holland, Brinkplein hartje dorp

 Vrijdag 3 juni: Overschie, op de markt

 Zaterdag 11 juni: Zuidwijk Asterlo, bij het winkelcentrum

Zaterdag 18 juni: Feijenoord en het Noordereiland, Rosestraat bij het Entrepotgebouw

 Zaterdag 25 juni: IJsselmonde, Prinsenplein

 Zaterdag 2 juli: Crooswijk, Schuttersveld

 Zaterdag 9 juli: West-Kruiskade, in het Wijkpark Oude Westen

Op deze pagina staan filmpjes. Hierin legt Eigen Huis Coach Jerry kort uit hoe u de producten kunt installeren. Wilt u liever hulp in huis van een energiecoach? Mail dan naar rotterdam@energiebanknederland.nl.

Met verschillende maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar. Gebruik deze tips of bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.

Wilt u advies van een energiecoach om uw energierekening te verlagen? De energiecoaches van WijkEnergieWerkt en de Energiebank helpen u graag om uw energierekening omlaag te krijgen. Ze geven tips en helpen u thuis om de producten uit de Energiebox010 te installeren. Wilt u deze hulp? Mail dan naar info@wijkenergiewerkt.nl. Kijk voor meer informatie op www.energiebankrotterdam.com.

Per 1 september 2021 hebben lampen een nieuwe energielabel gekregen. De LED-lampen in de Energiebox010 met energielabel F, zijn nog steeds even zuinig. Ze zijn 90% zuiniger dan een gloeilamp. Op de pagina van Milieucentraal kunt u hier meer over lezen.

Die levert u gratis in bij een milieupark bij u in de buurt. Kijk op Milieupark | Rotterdam.nl

Bij veel supermarkten en bouwmarkten kunt u ook lampen en kleine apparaten met een stekker inleveren. Vaak kan dit naast het inleverpunt voor statiegeldflessen of batterijen. U kunt hem ook inleveren bij een milieupark. Kijk voor een milieupark bij u in de buurt op Milieupark | Rotterdam.nl.

Maak de doos klein en doe hem in de papiercontainer. Van droog papier en karton kan weer een nieuwe doos gemaakt worden. U kunt de doos ook hergebruiken binnen het huishouden. 

Wellicht kunt u een buurman of buurvrouw blij maken met de overgebleven spullen.

U kunt dan bellen met de WoonWijzerWinkel op telefoonnummer 010 747 01 47.

U kunt daarvoor kijken op www.rotterdam.nl/wonen-leven/energietoeslag voor meer informatie. Bij geldzorgen kunt u langsgaan bij de VraagWijzer bij u in de buurt of kijk op de webpagina Rondkomen.

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Hebt u een andere vraag? Bel dan naar 14 010 of mail naar energiebox010SO@rotterdam.nl.

Ga direct naar:
Skip to content