Translate

Energiebox010

HomeSubsidies en leningenEnergiebox010

UPDATE: Veel Rotterdammers hebben een Energiebox010 opgehaald om aan de slag te gaan met energiebesparing. Dat is geweldig, maar daardoor is er geen voorraad meer bij de Huizen van de Wijk. U kunt wel nog op de evenementen van het Rotterdams Milieucentrum een Energiebox010 ophalen. Zij zijn de komende maanden in verschillende wijken aanwezig om de Energiebox010 uit te delen en u te voorzien van handige bespaartips. Hier ziet u wanneer ze bij u in de buurt zijn.

Heeft u door de hoge energiekosten moeite met het betalen van uw energierekening? De gemeente Rotterdam wil u helpen met de gratis Energiebox010. De Energiebox010 is een doos vol producten waarmee u energie, water en geld bespaart. Zo maakt u uw huis ook direct duurzamer. De Energiebox010 is er voor 32.000 huishoudens. De actie loopt zolang de voorraad strekt. 


Wat zit er in de Energiebox010?

Als u de producten op de juiste manier gebruikt, bespaart u veel op uw energierekening. De producten in de doos hebben een waarde van € 90. 

radiatorfolieRadiatorfolie
Een radiator tegen een buitenmuur verliest veel warmte. Met de radiatorfolie houdt u dit tegen. De ruimte blijft zo warmer. 

ledlampLedlampen
Een ledlamp verbruikt 80% minder stroom dan een oude halogeenlamp.

douchekopZuinige douchekop
U bespaart 25 tot 35% water en energie met deze zuinige douchekop.

stekkerdoosAan-uitstekkerdoos 
Apparaten op stand-by kosten veel stroom. Met de aan-uitstekkerdoos zet u alle apparaten in 1 keer uit.

raam

Tochtstrip raam
Met deze tochtstrip komt er geen tocht meer door de kieren bij uw raam. Zo hebt u een warmer huis en lagere energiekosten.

deurTochtstrip binnendeuren
Onder binnendeuren kan het flink tochten. Vooral tussen de gang en de woonkamer. Met deze tochtstrip blijft uw woonkamer warmer.

                                               
Het Rotterdams Milieucentrum: Energiebox010 ophalen

Het Rotterdams Milieucentrum (RMC) staat vanaf 26 maart tot en met juli 2022 in verschillende wijken om de Energiebox010 uit te delen. Zij gaan de Energiebox010 verspreiden via (openbare) markten, evenementen, kerken, moskeeën en organisaties, zoals voedselbanken en welzijnspartners. De milieucoaches van het RMC geven u dan ook handige tips en informatie mee over energiebesparing.

Bij het ophalen van de Energiebox010 vragen we om uw postcode, huisnummer en of u een huur- of koopwoning hebt. De evenementen duren van 11.00 tot 17.00 uur, zolang de voorraad strekt. Via de knop hieronder ziet u wanneer er bij u in de buurt een Energiebox010 evenement is. 

Evenementen Energiebox010

Energiecoaches helpen u graag

De energiecoaches van de Energiebank Rotterdam en de energieklussers van WijkEnergieWerkt helpen u graag om uw energierekening omlaag te krijgen. Ze geven tips en helpen u thuis om de producten uit de Energiebox010 te installeren. Wilt u deze hulp? Mail dan naar info@wijkenergiewerkt.nl. Kijk voor meer informatie op www.energiebankrotterdam.com. 

Oude spullen inleveren

Gebruikt u de Energiebox010 en wilt u oude spullen, zoals uw oude douchekop en lampen inleveren? Hier ziet u welke Huizen van de Wijk bij u in de buurt een inleverpunt zijn. U kunt uw oude spullen ook inleveren bij de milieuparken van de gemeente.


Meer tips om energie te besparen

Met verschillende maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar. Gebruik deze tips en bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.


Heeft u geldzorgen
?

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Vragen en antwoorden Energiebox010

Alle Rotterdammers met geldzorgen kunnen de Energiebox010 ophalen. Zo helpt de gemeente hen om energie, water en geld te besparen.

Energiebesparende producten, zoals:  

  • radiatorfolie met magneten
  • ledlampen (E14- en E27-fitting)
  • een zuinige douchekop
  • een aan-uitstekkerdoos
  • tochtstrips voor ramen
  • een tochtstrip voor onder de deur

Bij een Energiebox010 evenement bij u in de buurt. U hoeft geen afspraak te maken. Bij het ophalen vragen we alleen uw postcode en huisnummer. Ook vragen we of u een huurwoning of koopwoning hebt.

 

De komende zaterdagen (en 2 vrijdagen en 1 woensdag) 11.00 – 17.00 uur:


Zaterdag 26 maart: Bospolder-Tussendijken, Park 1943 Grote Visserijstraat

Zaterdag 2 april: Feijnoord – Charlois, op het Afrikaanderplein

 Zaterdag 9 april: Oude Noorden, op het Noordplein

 Zaterdag 16 april: Oude Noorden, op het Noordplein

 Zaterdag 23 april: Rozenburg, op het plein bij de Stadswinkel Jan van Tooropstraat

 Woensdag 27 april: Zevenkamp, bij de TakaTuka tuin en Wollefoppengroen Arthur van Schendeldreef

 Zaterdag 14 mei: Het Nieuwe Westen/Middelland, Mathenesserplein

 Zaterdag 21 mei: Tarwewijk / Carnissebuurt, Amelandseplein

 Vrijdag 27 mei: Hoek van Holland, Brinkplein hartje dorp

 Vrijdag 3 juni: Overschie, op de markt

 Zaterdag 11 juni: Zuidwijk Asterloo, bij het winkelcentrum

Zaterdag 18 juni: Feijenoord en het Noordereiland, Rosestraat bij het Entrepotgebouw

 Zaterdag 25 juni: IJsselmonde, Prinseplein

 Zaterdag 2 juli: Crooswijk, Schuttersveld

 Zaterdag 9 juli: Het Oude Westen, in het wijkpark Kruiskade

U kunt 1 Energiebox010 per huisadres ophalen. 

Het is de bedoeling dat iedereen persoonlijk een eigen Energiebox010 ophaalt. Zo kunt u ook op maat advies krijgen over energiebesparing binnen uw huishouden. 

Er zijn stoelen aanwezig waar u gebruik van kan maken. Het is alleen niet gegarandeerd dat er op dat moment een stoel beschikbaar is. 

Ja. Als u geldzorgen heeft, kunt u een Energiebox010 ophalen. 

De actie is vooral bedoeld voor Rotterdammers met geldzorgen. Die wil de gemeente helpen met geld besparen op hun energierekening. Omdat de hoge prijzen voor gas en elektra hen het meest raken.

Op deze pagina staan filmpjes. Hierin legt Eigen Huis Coach Jerry kort uit hoe u de producten kunt installeren. Wilt u liever hulp in huis van een energiecoach? Mail dan naar rotterdam@energiebanknederland.nl.

U kunt wachten op een volgend evenement bij u in de buurt of een ander evenement bezoeken. Op deze kaart ziet u waar en wanneer de komende evenementen zijn. 

De actie loopt tot uiterlijk 31 juli 2022. Er zijn 32.000 energieboxen beschikbaar.

De Energiebox010 is bedoeld om geld te besparen op uw energierekening. Maar ook om uw energieverbruik te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. U mag per adres 1 doos halen.

Met verschillende maatregelen bespaart u al snel tientallen euro’s per jaar. Gebruik deze tips of bekijk de video’s van Eigen Huis Coach Jerry.

Wilt u advies van een energiecoach om uw energierekening te verlagen? De energiecoaches van WijkEnergieWerkt en de Energiebank helpen u graag om uw energierekening omlaag te krijgen. Ze geven tips en helpen u thuis om de producten uit de Energiebox010 te installeren. Wilt u deze hulp? Mail dan naar info@wijkenergiewerkt.nl. Kijk voor meer informatie op www.energiebankrotterdam.com.

Die levert u gratis in bij een milieupark bij u in de buurt. Kijk op Milieupark | Rotterdam.nl. U kunt hem ook inleveren bij een aantal Huizen van de Wijk. Dit kan tot juli 2022. Bruikbare onderdelen van uw oude douchekop worden hergebruikt.

Bij veel supermarkten en bouwmarkten kunt u ook lampen en kleine apparaten met een stekker inleveren. Vaak kan dit naast het inleverpunt voor statiegeldflessen of batterijen. U kunt hem ook inleveren bij een aantal Huizen van de Wijk of bij een milieupark. Kijk voor een milieupark bij u in de buurt op Milieupark | Rotterdam.nl.

Maak de doos klein en doe hem in de papiercontainer. Of lever de doos in bij een Huis van de Wijk die een inleverpunt is. Van droog papier en karton kan weer een nieuwe doos gemaakt worden. U kunt de doos ook hergebruiken binnen het huishouden. 

Misschien kunt u een buurman of buurvrouw in Rotterdam blij maken. Ook kunt u ze brengen naar een Huis van de Wijk die een inleverpunt is. Dan kan iemand anders de spullen gebruiken. Kijk op deze kaart waar u het kan inleveren.  

U kunt dan bellen met de WoonWijzerWinkel op telefoonnummer 010 747 01 47.

U kan daarvoor kijken op www.rotterdam.nl/wonen-leven/energietoeslag voor meer informatie. Bij geldzorgen kunt u langsgaan bij de VraagWijzer bij u in de buurt of kijk op de webpagina Rondkomen.

Maakt u zich zorgen over geld? De gemeente Rotterdam helpt u graag. Kijk voor de regelingen op www.rotterdam.nl/extraatje010. Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Bel dan 14 010. Of ga naar een Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Hebt u een andere vraag? Bel dan naar 14 010 of mail naar energiebox010SO@rotterdam.nl.

Ga direct naar:
Skip to content