Translate

Energievoucher voor ondernemers

HomeSubsidies en leningenEnergievoucher voor ondernemers
Subsidie of lening?

Subsidie


Door?

Gemeente Rotterdam


Voor wie?

Deze subsidie is voor ondernemers op bedrijventerreinen die de duurzaamheid van hun bedrijfspand willen verbeteren. Deze subsidie kunt u gebruiken voor het laten uitvoeren van een energiescan, een dakscan voor zonnepanelen of het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De voucher bedraagt maximaal € 700.


Waarvoor in te zetten?

Gemeente Rotterdam streeft naar duurzame en energiezuinige bedrijventerreinen. In het kader van de energietransitie wil de gemeente ondernemers stimuleren om te investeren in verduurzaming. Met behulp van deze subsidieregeling geeft de gemeente een aanzet hiervoor.

U kunt de Energievoucher voor ondernemers op bedrijventerreinen voor de volgende duurzame maatregelen gebruiken:

  • Energiescan: geeft onder andere inzicht in de kosten en opbrengsten van mogelijke energiebesparingsmaatregelen. Uit een energiescan volgt voor u een concreet en op maat gemaakt plan. De scan kunt u ook gebruiken om te voldoen aan wettelijke maatregelen (Wet milieubeheer-inrichting).
  • Dakscan voor zonnepanelen: op veel bedrijfsdaken is er plek voor zonnepanelen. Een dakscan brengt de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw bedrijfsdak in beeld. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsten, wat voor subsidiemogelijkheden u heeft en de terugverdientijd van uw investering.
  • Advies bij het uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen: ondernemers kunnen via het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen verschillende offertes aanvragen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. U leest op de pagina van het subsidieloket welke maatregelen dit zijn. Leidt dit tot een investering? Dan kan voor de uit te voeren maatregel deze subsidie worden toegepast. De minimale investering bedraagt hierbij € 1.500.

Wanneer aan te vragen?

Vanaf 29 maart 2021 is de subsidie beschikbaar. De subsidie kunt u tot uiterlijk 1 november 2022 aanvragen.


Wat zijn de bedragen?

De energievoucher bedraagt maximaal € 700.


Wat zijn de voorwaarden?

De subsidie is bestemd voor in Rotterdam gevestigde MKB-ondernemers in één van de stedelijke bedrijventerreinen. Via het subsidieloket logt u in met eHerkenning. U vult daar enkele gegevens in, waaronder een offerte van uw aanvraag. We hebben voor u al een lijst met enkele aanbieders geselecteerd. Deze zijn te vinden op het subsidieloket. Uw aanvraag wordt beoordeeld op basis van deze gegevens. U ontvangt binnen 6 weken een reactie op uw aanvraag.


Waar aanvragen?

Aanvragen van de subsidie is gratis en doet u via het subsidieloket van de gemeente Rotterdam.


Meer informatie

Alle informatie is te vinden op het subsidieloket. Heeft u toch nog vragen? Mail dan naar duurzame_bedrijventerreinenSO@rotterdam.nl.

Ga direct naar:
Skip to content