Translate

ENERGIIQ

HomeSubsidies en leningenENERGIIQ
Subsidie, fonds of fiscaal voordeel?

Fonds

Door?

Het fonds wordt beheerd door InnovationQuarter (IQ), de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. ENERGIIQ is een energie-innovatiefonds van Zuid-Holland met als doel om de energietransitie in de regio te versnellen.

Voor wie?

Voor ENERGIIQ, het energie-innovatiefonds, komen (mkb-)ondernemingen in aanmerking die hun bewezen energie-innovatie gaan commercialiseren. De verwachte CO2-reductie moet aantoonbaar in Zuid-Holland plaats hebben of er dient sprake te zijn van een hoofdvestiging, R&D- of productielocatie in Zuid-Holland.

Waarvoor in te zetten?

Bewezen energie-innovaties die door de onderneming gecommercialiseerd worden. Zo maken ook grootschalige innovatieve projecten op het gebied van zonne-energie kans op financiering vanuit deze regeling. Het gaat hierbij niet om subsidie maar om leningen, aandelen en andere financiële instrumenten. Wel wordt er tot 50% van de kapitaalbehoefte gefinancierd vanuit deze regeling. Het is wel van belang dat het project een bewezen energie-innovatie is die door de onderneming gecommercialiseerd gaat worden. Projecten gericht op flexibilisering van het elektriciteitssysteem en opslag van energie kunt u toetsen met ENERGIIQ.

Wanneer aan te vragen?

Doorlopend

Wat zijn de bedragen?

ENERGIIQ verstrekt diverse op maat gemaakte financiële instrumenten waaronder aandelen en leningen. De hoogte van de bijdrage is maximaal 50% van de totale investeringsbehoefte met een minimum van € 200.000 en een maximum van € 4,3 miljoen.

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarden zijn als volgt:

  • Het fonds wordt ingezet om  de bewezen energie-innovatie te commercialiseren
  • 50% van de totale investeringsbehoefte wordt door private co-investeerders verstrekt
  • Overtuigend uitgewerkt business plan en sterk management
  • De onderneming beschikt over de relevante intellectuele eigendomsrechten
  • De beoogde, onderbouwde CO2-reductie heeft effect in Zuid-Holland of de onderneming bevindt zich in Zuid-Holland
Waar aanvragen?

Geïnteresseerde partijen komen op de website van ENERGIIQ te weten hoe ze zich kunnen aanmelden.

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud