Translate

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor particulieren

HomeSubsidies en leningenInvesteringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor particulieren
Subsidie of lening?

Subsidie 


Door?

Rijksoverheid (RVO) 

Voor wie?

Huiseigenaren


Waarvoor in te zetten?

Heeft u een woning (waarin u zelf woont) en wilt u overstappen op duurzame energie of uw huis isoleren? Dan kunt u de ISDE-subsidie aanvragen voor een zonneboiler, warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of vijf soorten isolatiemaatregelen. Op deze manier wil de overheid mensen aanmoedigen om duurzame warmte te gebruiken en minder warmte verloren te laten gaan. Er is dan minder aardgas nodig en er komt minder CO2 in de lucht. Zo kunt u duurzame warmte gebruiken en uw verbruik omlaag brengen.

Bent u verhuurder van woonruimtes of bedrijfsruimtes? Dan maakt u gebruik van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers en VvE’s en van de energietransitieleningen van het Energietransitiefonds Rotterdam.

Ga voor meer informatie naar: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Wanneer aanvragen? 

De ISDE-subsidie loopt tot en met 2030. 


Wat zijn de bedragen?

Hoeveel geld u krijgt, hangt bijvoorbeeld af van de zonneboiler of warmtepomp die u nodig heeft, of hoeveel m2 u gaat isoleren. In de handige rekentool ziet u snel welk subsidiebedrag u waarschijnlijk kunt ontvangen. 


Hoe financieren?

De ISDE-subsidie dekt een deel van de totale kosten, die u na de uitvoering vergoed kunt krijgen. U moet dus zelf ook investeren. Voor de voorfinanciering kunt u gebruik maken van de Energietransitielening van het Energietransitiefonds Rotterdam of van een Energiebespaarlening van het Warmtefonds


Wat zijn de voorwaarden
? 

Bekijk de voorwaarden per maatregel:

Vraag hier uw subsidie aan

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud