Translate

Regentonnen subsidie

HomeSubsidies en leningenRegentonnen subsidie
Subsidie of lening?

Subsidie


Door wie?

Het project is een initiatief van WaterLeider, Wijkbedrijf De Middellander en DuZaMMM en wordt ondersteund door: Rotterdams WeerWoord, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Hollandse Delta.


Voor wie?

Rotterdammers die water willen besparen / regenwater willen opvangen.


Waarvoor in te zetten?

Het regent soms te hard en de andere keer is het te droog. Twee problemen met één oplossing: een regenton. Via een keuzekaart zoekt u een ton uit en Het Regent Tonnen komt de ton brengen en aansluiten.


Wat zijn de bedragen?

De regenton plus aansluitmateriaal kosten hetzelfde als in de (internet)winkel. Voor het bestellen, transport en aansluiten zijn de kosten dankzij een subsidie van onder andere gemeente Rotterdam gereduceerd. U betaalt voor het aansluiten daardoor €50,00 per ton. Degene die de ton komt aansluiten, helpt ook bij vragen over de vele mogelijkheden van watergebruik. Denk hierbij aan geveltuinen, groene daken, infiltratie, afkoppelen en tuininrichting.


Wat zijn de voorwaarden?

Het Regent Tonnen maakt met u vooraf een afspraak voor plaatsing. Aansluiten van regentonnen gebeurt op donderdagen. Het kan zijn dat de ton(nen) al eerder wordt geleverd. Op de afgesproken datum dient er iemand aanwezig te zijn die:

  • de plek aanwijst waar de regenton komt en op welke hoogte
  • met naam en handtekening akkoord geeft op het model ton en de aansluiting
  • kan afrekenen 

Lees alle voorwaarden op de website van Het Regent Tonnen


Waar aanvragen?

U vraagt een ton aan op Het Regent Tonnen

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud