Translate

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoning (SAH)

HomeSubsidies en leningenStimuleringsregeling aardgasvrije huurwoning (SAH)
Subsidie of lening?

Subsidie 


Door?

Rijksoverheid (RVO) 


Voor wie?

Wilt u uw bestaande woning aardgasvrij maken? Voor gemengde VvE’s en verhuurders is subsidie mogelijk vanuit de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH).

Gemengde VvE’s zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) waar een deel van de eigenaren zelf in de woning woont (eigenaar-bewoners) en een deel de woning verhuurt. Met verhuurders worden woningcorporaties, institutionele beleggers en zakelijke en particuliere verhuurders bedoeld.


Waarvoor in te zetten?

Als alternatief voor het verwarmen van een woning met aardgas, kunnen woningen aangesloten worden op een warmtenet. Met de SAH kunt u subsidie krijgen om dit te betalen. Met het geld kunt u de woning aansluiten op het warmtenet of de woning vanbinnen aanpassen.  

Misschien is de woning al aangesloten op een warmtenet, maar gebruiken de bewoners nog steeds gas. Bijvoorbeeld om op te koken of voor warm water. Ook dan kunt u de SAH aanvragen. Met het geld kunt u er dan voor zorgen dat de woning helemaal geen gas meer gebruikt 

U kunt de SAH ontvangen als bestaande woningen in de komende vijf jaar van het aardgas af gaat en aangesloten wordt op een warmtenet 


Wanneer aanvragen?
 

U kunt de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen aanvragen van tot 31 december 2024. 


Wat zijn de bedragen?

Per woning kunt u maximaal € 5.000 subsidie ontvangen.

  • De SAH vergoedt 40% van de aanpassingen in de woning (inpandige woningkosten). U kunt maximaal  € 1.200 per woning voor de inpandige woningkosten ontvangen. Dit is ook het maximale bedrag dat de SAH vergoedt voor woningen die al op een warmtenet zijn aangesloten.
  • De SAH vergoedt 30% van de aansluitkosten van een woning op een warmtenet. U kunt maximaal € 3.800 per woning voor de aansluitkosten ontvangen.

Wat zijn de voorwaarden
?

De SAH geeft financiële steun voor de volgende kosten die u in de woning maakt voor het:

  • afkoppelen van de aardgasaansluiting, oftewel de afsluitingskosten van de netbeheerder;
  • verwijderen van de gasmeter;
  • vervangen van alle inpandige onderdelen van het ruimteverwarmingssysteem en de voorziening voor aardgasvrij koken en warm tapwater
  • verrichten van verdere bouwkundige aanpassingen die nodig zijn voor het aardgasvrij maken van de woning.

Kijk voor alle voorwaarden op de website van RVO 

Vraag hier uw subsidie aan

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud