Translate

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s

HomeSubsidies en leningenSubsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s
Subsidie of lening?

Subsidie 

Door?

Rijksoverheid 

Voor wie?

Deze subsidie is bedoeld voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Commerciële gebouwen binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) kunnen de subsidie niet aanvragen.  

Waarvoor in te zetten?

VvE’s kunnen deze subsidie aanvragen voor het isoleren van woningen. Een VvE moet dan minstens twee onderdelen van de woningen laten isoleren. Denk aan het dak, de vloergevels en ramen 

U kunt als VvE ook subsidie krijgen voor een advies over energie, begeleiding bij het proces of hulp bij het maken van een plan voor het onderhoud. U kunt deze subsidie aanvragen nadat u de kosten heeft gemaakt. 

Wanneer aanvragen? 

De SEEH is voor VvE’s per 1 april 2021 weer opengesteld tot uiterlijk 31 december 2022. Dit is mogelijk door verruiming van het SEEH-budget. Dit is een gevolg van het succes van de regeling. VvE’s kunnen dus tot eind 2022 weer een aanvraag indienen, of tot het budget is uitgeput.

Wat zijn de bedragen? 

U kunt uw subsidie zelf berekenen met de rekentool. De berekening is ter informatie en geeft alleen een idee van het bedrag dat u kunt krijgen. 

Wat zijn de voorwaarden?

Kijk voor alle voorwaarden op de website van RVO 

Om u te helpen de meest gunstige subsidievariant te kiezen en u voor te bereiden op de vervolgstappen, kunt u contact opnemen met de Rijksoverheid. Geef hiervoor in dit contactformulier aan dat u een advies gesprek over de SEEH wenst. 

Waar aanvragen? 

U kunt de subsidie aanvragen via de website van RVO 

Ga direct naar:
Skip to content