Translate

Zonnig Zuid-Holland

HomeSubsidies en leningenZonnig Zuid-Holland
Subsidie of lening?

Subsidie

Door?

Provincie Zuid-Holland

Voor wie?

Subsidie kan worden aangevraagd door iedereen, behalve door overheden. De aanvrager moet wel eigenaar of pachter van het dak zijn dat beschikbaar gesteld wordt voor zonnepanelen.

Waarvoor in te zetten ?

De provincie Zuid-Holland maakt het voor groot dak bezitters mogelijk subsidie aan te vragen voor twee verschillende regelingen:

  • Het plaatsen van zonnepanelen op daken met te weinig draagkracht voor conventionele zonnepanelen. De subsidie wordt dan gebruikt voor het versterken van de dakconstructie en het plaatsen van zonnepanelen.
  • Het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie
Wanneer aan te vragen?

De subsidieregeling loopt tot en met 2023. Let op, de subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de zonnepanelen worden geplaatst.

Wat zijn de bedragen?

Subsidie voor het beschikbaar stellen van uw dak aan energiecoöperaties bedraagt € 2.500 en kan maximaal oplopen tot € 5.000 per netwerkaansluiting. Het minimum bedrag (€ 2.500) loopt op met € 30 per kilowattpiek wanneer er meer capaciteit wordt gerealiseerd dan 15 kilowattpiek. 

Wanneer de subsidie wordt gebruikt voor het plaatsten van zonnepanelen op daken met te weinig draagkracht, bedraagt de subsidie € 80 per gerealiseerde kilowattpiek aan capaciteit van de te installeren zonnepanelen, met een maximum van €100.000 per netaansluiting.

Wat zijn de voorwaarden?

1. De aanvrager is eigenaar of pachter van het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd.
2. Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd is gelegen in de provincie Zuid-Holland.
3. Het dak wordt voor minstens 15 jaar beschikbaar gesteld aan de energiecoöperatie.
4. Het aantal m2 zonnepanelen dat via deze regeling worden gesubsidieerd, mag niet het aantal m2 van de aanpassingen van het dak overschrijden.
5. De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van tenminste 15 kilowatt-piek (circa 45-50 panelen)
6. De subsidie wordt gebruikt voor het constructief geschikt maken van daken (of installeren van lichtgewichtpanelen) in combinatie met de gelijktijdige aanschaf en installatie van conventionele PV-panelen.
7. Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd is gelegen op dezelfde netaansluiting als het dak waarvan het dak beschikbaar is gemaakt.

De voorwaarden voor uw dak beschikbaar stellen aan energiecoöperatie zijn anders. Hier is de belangrijkste voorwaarde dat uw dak voor minstens 15 jaar beschikbaar stelt aan de energiecoöperatie.

U vindt de precieze voorwaarden op de website van Provincie Zuid-Holland.

 

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud