Translate

Wat wij doen

Duurzame bouw en inkoop

HomeWat wij doenDuurzame bouw en inkoop

Duurzaam inkopen door de gemeente

Gemeente Rotterdam behoort tot de grootste publieke opdrachtgevers van Nederland. We kopen jaarlijks voor ruim een miljard euro aan allerlei producten en diensten in: kantoorbenodigdheden, een nieuwe voetgangersbrug, elektriciteit voor verlichting en rioolgemalen, onderhoudswerkzaamheden aan plantsoenen en de openbare weg, zorg voor kwetsbare jongeren en volwassenen, leerlingenvervoer en nog veel meer. Dat doen we maatschappelijk verantwoord, dus met aandacht voor mens en milieu.

Bij aanbestedingen let de gemeente Rotterdam op prijs en op kwaliteit. Maar ook op duurzaamheid, innovatie, sociale voorwaarden en verbetering van de arbeidsmarkt. Op die manier werken we samen met onze leveranciers aan de uitvoering van het Rotterdamse duurzaamheidsbeleid en de energietransitie: gezonde lucht, groene energie en behoud van schaarse grondstoffen. We willen een publieke opdrachtgever zijn die het goede voorbeeld geeft, want een beter milieu begint bij jezelf.

Het doel is om duurzaamheid standaard op te nemen in al onze aanbestedingen. Afhankelijk van wat we inkopen, leggen we het accent op emissievrij transport, hergebruik van grondstoffen en energiezuinige productieprocessen. De resultaten van ons duurzame inkoopbeleid zijn inmiddels overal terug te zien.

Zo hebben we openbare verlichting met energiezuinige ledlampen, zitmeubilair van duurzaam FSC-hout, bedrijfskleding van bio-katoen en elektrische voertuigen in ons wagenpark. In onze kantoren drinken we Fairtrade koffie en printen we op gerecycled papier.

Meer over Wat wij doen

Ga direct naar:
Skip to content