Translate

Energiebesparing

Duurzaam klussen

HomeWat kan ik doenEnergiebesparingDuurzaam klussen

Als u gaat verbouwen, doe het dan gelijk duurzaam. Gebruik milieuvriendelijke materialen en pas energiebesparende maatregelen toe.

 

Kennis van Milieu Centraal

Milieu Centraal heeft veel kennis in huis. Op de website staat stap voor stap uitgelegd hoe u het beste te werk kunt gaan als u duurzaam verbouwt. Ook is er informatie over goede materialen te vinden.

 

Huis energiezuinig maken met subsidie

U kunt veel energie besparen door uw huis te isoleren of zonnepanelen aan te leggen. En het mooie is dat er verschillende subsidies zijn.Op deze website kunt u de actuele subsidies vinden. Als u aangeeft dat u in Rotterdam woont, komen ook de subsidies van de gemeente, de waterschappen en de provincie in beeld.

 

Voor de grotere aanpak

Wie zelf duurzame energie wil produceren, kan gebruikmaken van de ISDE, een subsidie van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Duurzame energie is energie die niet wordt opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden, maar door schone bronnen die altijd beschikbaar zijn (zoals zon en wind). De regeling is bedoeld voor particulieren, bedrijven en instellingen.

 

Circulair verbouwen

Duurzaam verbouwen is ook circulair verbouwen. Met zo min mogelijk afval en uitstoot van CO2. Lees hier hoe Rotterdam een circulaire stad wil worden en hoe u daarbij kunt helpen.

Meer over Energiebesparing

Ga direct naar:
Skip to content