Translate

Persoonlijk advies

Energiehuis

HomeWat kan ik doenPersoonlijk adviesEnergiehuis
Energiehuis aan de Heindijk in IJsselmonde
Bewoners zijn van harte welkom voor informatie, om mee te doen of om zelf activiteiten met een duurzaam onderwerp te organiseren in het Energiehuis. Het is open van maandag tot en met donderdag van 10.00 – 16.00 uur en tijdens activiteiten.  U bent van harte welkom!
 
In het Energiehuis komen initiatieven voor duurzaam wonen, leren en werken samen. Een plek om te zien, horen en ervaren wat iedereen in en om het huis doet en kan bijdragen aan duurzaam leven. Van hergebruik tot aardgasvrij, van isoleren tot gft, van zonne-energie tot waterberging en van biodiversiteit tot energiebesparing. Bewoners en maatschappelijke partners zoals Pameijer en gemeente Rotterdam hebben hiervoor de krachten gebundeld in het Energiehuis.

 

Adres: Energiehuis, Heindijk 350, 3079 PM Rotterdam.

Koop geen nieuwe sjaal tegen de #kou, maar leer zelf hoe je er eentje maakt! Op 28 december van 12.00 uur tot 15.00 uur geeft Diana de Hon (bewoner uit IJsselmonde) een breiworkshop in het Energiehuis (Heindijk 350) in Reyeroord. Zij is een ervaren brei kunstenares en maakt de mooiste creaties. Je leert van haar -uiteraard met échte Rotterdamse #wol- hoe je opzet, recht breidt en afkant. Wees er snel bij, want vol is vol! Geef je op via schapen@rotterdam.nl

Rotterdamse #schapen houden het gras kort en per jaar produceren ze ruim 5.000 kilo wol. Tot voor kort werd deze wol niet gebruikt. En dat is zonde in een tijd waarin grondstoffen schaars zijn. De gemeente Rotterdam en Christien Meindertsma gingen de uitdaging aan om de wol een nieuw leven te geven.

Ben je benieuwd naar de spullen die van onze Rotterdamse wol zijn gemaakt? Tot en met 20 januari kan je in het Energiehuis (Heindijk 350) in Reyeroord de tentoonstelling van ontwerper Christien Meindertsma bekijken. Zij laat zien wat je allemaal kunt met Rotterdamse wol. Na 20 januari verhuist de tentoonstelling naar het Oude Westen en vervolgens naar Rozenburg. Hou www.dezachtestad.nl in de gaten voor meer locaties!

Of luister naar deze speciale podcast.

Energiehuis Repair Café!

We gooien ontzettend veel weg. Ook spullen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Het is een mooie uitdaging om meer mensen te laten ervaren dat apparaten gerepareerd kunnen worden en daarmee de levensduur verlengen. Het Energiehuis Repair Cafe draagt daar aan bij! Elke laatste zaterdag van de maand staan enthousiaste vrijwilligers voor u klaar om, zoveel mogelijk samen met u, uw kapotte spullen te repareren. Dit kunnen zijn: een radio of cd-speler die niet meer werkt, een lamp met een kapot snoer, een waterkoker die niet meer automatisch stopt, een stoel waarvan de armleuning los zit, noem maar op…

  • Plaats:     Energiehuis, Heindijk 350
  • Tijd:           Elke laatste zaterdag van de maand  van 10.00 – 13.00 uur

Meer weten? Stuur een mail naar energiehuisrepaircafe@gmail.com

Wilt u de flyer Repair Café lezen? Klik dan hier.

Heb jij twee rechterhanden en lijkt het je leuk om ook als vrijwilliger in het Energiehuis Repair Café bewoners te helpen met het repareren van spullen? Neem contact op met: Annet Visser, PIT 010/ Vrijwilligersmakelaar, a.visser@pit010.nl.

In het Energiehuis is een ontmoetingsruimte van Pameijer. Hier kunnen alle wijkbewoners terecht voor een praatje en een kop koffie. Van maandag tot en met donderdag van 10.00 – 16.00 uur.

Doorgeefhoek

Heeft u spullen die al een tijdje op de plank liggen en waar u weinig mee doet? Dan kunt u ze brengen bij het Energiehuis. Zodat iemand anders er nog plezier van kan hebben. Geef spulletjes een tweede kans!

Kaarten maken

De wijkbewoners zijn graag creatief bezig en kaarten maken is een geliefde activiteit. In het Energiehuis maken we kaarten van gebruikte en 2e hands materialen. En de kaarten zijn weer te vinden in de doorgeefhoek.

Tuin

Bij het Energiehuis is een tuin waar we kruiden en groenten kunnen laten groeien. Wilt u meehelpen om er iets moois van te maken? Of heeft u groene vingers? Kom eens langs.

Boeken

Ook is er een kleine collectie van boeken. In de mini-bibliotheek staan verschillende boeken. Neem een boek mee en zet er weer een terug. Veel leesplezier.

Opening Energiehuis

Meer over Persoonlijk advies

Ga direct naar:
Skip to content