Translate

Aan de slag met uw dak

Inspiratie

Samen met partners uit de stad hebben we ”Rotterdam RoofTopStories” ontwikkeld. Een reeks aan video’s en interviews over inspirerende daken projecten in en rondom Rotterdam. 

Waaronder interviews met:

Kijk voor dit en meer op ons YouTube kanaal!

Ontwikkelingen in de stad

Op het moment zijn veel mooie ontwikkelingen in de stad gaande op het gebied van (multifunctionele) daken. 

Rooftop Revolution en DakenDiva Esther Wienese zijn in de zomer van 2020 in vier Rotterdamse wijken op diverse daken aan de slag gegaan. Om deze te vergroenen óf andere functies op te creëren, zoals zonnepanelen, waterberging of een terras.

Wijkaanjagers onderzoeken in deze pilot samen met inwoners, ondernemers en andere partijen in de wijk wat er kan op welk dak. Bijvoorbeeld een groen dak voor meerdere buren of een dakterras voor de buurt.

Rooftop Revolution Rotterdam is nu actief in:

  • Bloemhof
  • Het Nieuwe Westen
  • Hoogkwartier
  • Middelland

Benieuwd wat er speelt in deze vier wijken of meedoen? Neem dan eens een kijkje op hun website: rooftoprevolution.nl/rotterdam.

Voor het project LIFE@Urban Roofs ontvingen de gemeente Rotterdam en haar partners subsidie van het Europese LIFE-programma voor milieu- en klimaatactie. Het doel van dit project is privépartijen inzicht geven in de voordelen van multifunctionele daken. Zo komt er meer informatie beschikbaar om investeringen in klimaatadaptatie te stimuleren. Er worden nieuwe samenwerkingsvormen en investeringsmodellen onderzocht en daadwerkelijk gerealiseerd. Het LIFE-project loopt tot eind 2022.

Op drie concrete locaties worden de komende jaren multifunctionele daken aangelegd: in de Robert Fruinstraat, op de Peperklip en op gebouw De Heuvel.

Laat je inspireren! Neem een kijkje op LIFE@Urban Roofs | Rotterdam.nl voor meer info en video’s.

Over inspiratie gesproken! MVRDV architects maakte in opdracht van de gemeente Rotterdam een catalogus (uitgave Rotterdamse Dakendagen) met 130 innovatieve voorstellen voor een beter gebruik van bestaande daken in de stad, die samen kunnen leiden tot een fantastisch nieuw Rotterdam. De catalogus biedt een doorkijkje naar de toekomst. Lees hier het nieuwsbericht.

Meer over Aan de slag met uw dak

Ga direct naar:
Ga naar de inhoud